Privatizacija klubova rješenje za krizu

Privatizacija klubova jedino je rješenje za prevazilaženje ekonomske krize, koja nije zaobišla ni crnogorski fudbal, ocijenjeno je na sastanku čelnika Fudbalskog saveza i Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore
2 komentar(a)
Janović, Foto: FIFPRO
Janović, Foto: FIFPRO
Ažurirano: 25.01.2013. 14:43h

Privatizacija klubova jedino je rješenje za prevazilaženje ekonomske krize, koja nije zaobišla ni crnogorski fudbal, ocijenjeno je na sastanku čelnika Fudbalskog saveza i Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Saopšteno je da se u tom postupku neophodno staviti akcenat na zaštitu interesa igrača i zaposlenih u klubovima.

"Sa ciljem da se igračima omogući prezentovanje talenta, kvaliteta i eventuano potpisivanje ugovora FS će logistički, kroz obezbjeđivanje terena, pratećih objekata i opreme, podržati Sindikat u naporima da organizuje trening kampove, i učešće na turniru FIFPro-a u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju Sindikata dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da na tim turnirima učestvuju igrači koji trenutno nemaju potpisane ugovore, podsjećajući da su zahvaljujući tim mečevima brojni igrači našli angažmane.

Konstatovano je da je neophodno stvoriti uslove koji će omogućiti dosljednu primjenu odredbi Pravilnika o statusu, registraciji i transferu igrača koji u članu 63 precizira obaveze klubova u pogledu osiguranja igrača.

Bonus video: