Drinčić povrijedio zglob, pod znakom pitanja za Moldaviju i Englesku

"Drinčić je povrijedio skočni zglob, ali su mi doktori rekli da ne bi trebalo da je u pitanju ništa ozbiljno", rekao je Muslin
0 komentar(a)
dr, Foto: Savo PRELEVIĆ
dr, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 23.01.2013. 23:22h

Vezista Krasnodara Nikola Drinčić povrijedio je juče zglob na prijateljskom meču, a neki ruski mediji objavili su da je pod znakom pitanja njegov nastup u martovskim mečevima reprezentacije Crne Gore protiv Moldavije i Engleske!

Ipak, izjava Drinčićevog trenera Slavoljuba Muslina nakon utakmice djelovala je umirijuće:

"Drinčić je povrijedio skočni zglob, ali su mi doktori rekli da ne bi trebalo da je u pitanju ništa ozbiljno. Nadam se da će Nikola uskoro trenirati ponovo sa nama. U svakom slučaju, za nekoliko dana znaćemo tačnu dijagnozu", prokomentarisao je Muslin, prvi trener Krasnodara.

Ruski prvoligaš igrao je u Dubaiju prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Uzbekistana i slavio sa 1:0. Ipak, utisak je pokvarila povreda Drinčića u 87. minutu.

Sve su prilike da su pripreme u Emiratima završene za crnogorskog reprezentativca, ali su mečevi sa Moldavijom 22. i Engleskom 26. marta još predaleko da bi se dovodio u pitanje nastup na tim utakmicama. Posebno zbog Muslinove izjave da “nije u pitanju teža povreda”.

Drinčić je već imao dvije duže pauze, i to zbog najtežih povreda - lom noge odvojio ga je od terena između novembra 2008. i juna 2009. godine, a povreda ukrštenih ligamenata koljena od januara 2010. do početka 2011. godine.

Povrede koje bi mnogim fudbalerima okončale karijeru, Drinčića su samo ojačale. Nekadašnji fudbaler Spartaka iz Moskve i Amkara uhvatio je pravu formu u reprezentaciji golom i asistencijom na prijateljskom meču maja prošle godine u Belgiji (2:2), a isti učinak ponovio je na prvoj utakmici kvalifikacija, u Podgorici protiv Poljske (2:2).

Drinčić je tako postao jedan od najvažnijih fudbalera reprezentacije i veliki je adut u martovskim duelima koji bi mogli da budu ključni.

Prvenstvo Rusije nastavlja se 9. marta, kada desetoplasirani Krasnodar dočekuje Amkar.

Bonus video: