Inter dovodi Belhandu, Sautempton traži Kutinja

Reprezentativac Maroka stiže u Milano za 14 miliona eura, najavio je predsjednik Monpeljea Luj Nikolan...
0 komentar(a)
Belhanda, Foto: BETA/AP
Belhanda, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 23.01.2013. 14:03h

Ofanzivni vezista Monpeljea Junes Belhanda (22 godine) narednih dana bi trebalo da postane igrač Intera.

Tu opciju je kao realnu najavio predsjednik Monpeljea Luj Nikolan.

"Dogovorili smo transfer Belhande u Inter za 14 miliona eura", rekao je Nikolan, a onda i objasnio zašto je Belhandi propao odlazak u Fenerbahče.

"Fenerbahče nije želio da plati više od osam miliona. Zato smo uključili u pregovore i Inter. Svaki fudbaler ima svoju cijenu, a osam miliona eura je malo za Belhandu", kazao je Nikolan.

Belhanda je Marokanac i trenutno se nalazi na Kupu afričkih nacija.

Monpelje je tako unovčio još jednog od igrača koji mu je prošle sezone donio titulu - Olivije Žiro je ljetos pojačao Arsenal (cijena 12 miliona funti), a juče je i dosadašnji kapiten Mapu Janga-Mbiva prešao u Njukasl za sedam miliona funti.

Inter istovremeno ima i ponude da prodaje - Filipe Kutinjo bi do kraja januarskog prelaznog roka mogao da preseli u Premijer ligu.

Za mladog Brazilca je zainteresovan Sautempton koji je poslao ponudu od 11 miliona eura i za tri miliona je veća od one koju je nedavno spremio Liverpul, ali je Inter glatko odbio.

Kako prenose italijanski mediji, milanski klub nije daleko od odluke da pristane da proda Kutinja "svecima" i time obezbijedi novac za kupovinu veziste Korintijansa Paulinja čija je cijena između 15 i 20 miliona eura.

Inter je takođe blizu da proda i Rikarda Alvaresa, i to Atletiko Madridu - cijena Argentinca je između šest i osam miliona.

Bonus video: