Skolari vratio Ronaldinja, i Žulio Sezar opet "karioka"

Skolari je pozvao i vezistu Lacija Ernaneša, koji, kao i Ronaldinjo i Sezar, nije bio u planovima kod bivšeg selektora "karioka" Mana Menezesa...
1 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: REUTERS
Ronaldinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.01.2013. 19:58h

Nekada najbolji igrač svijeta Ronaldinjo dobio je poziv novog selektora Brazila Luisa Felipea Skolarija da se vrati u nacionalni tim.

Ronaldinjo je pozvan za prijateljsku utakmicu protiv Engleske koja se igra 6. februara na "Vembliju".

As Atletiko Mineira je posljednji put za Brazil igrao u februaru prošle godine, baš kao i golman Kvins Park Rendžersa Žulio Sezar koji se sada nalazi na spisku.

Skolari je pozvao i vezistu Lacija Ernaneša, koji, kao i Ronaldinjo i Sezar, nije bio u planovima kod bivšeg selektora "karioka" Mana Menezesa.

Skolari, koji je 2002. godine odveo brazilsku reprezentaciju do za sada posljednjeg naslova svjetskog prvaka, vratio se na klupu u oktobru prošle godine.

Spisak - golmani: Žulio Sezar (KPR), Dijego Alveš (Valensija).

Odbrana: Danijel Alveš, Adrijano (Barselona), David Luiz (Čelzi), Dante (Bajern), Leandro Kastan (Roma), Žoao Miranda, Filipe Luiz (Atletiko Madrid).

Sredina: Ramireš, Oskar (Čelzi), Aruka (Santos), Paulinjo (Korintijans), Ernaneš (Lacio), Ronaldinjo (Atletiko Mineiro).

Napadači: Hulk (Zenit), Nejmar (Santos), Lukaš Moura (PSŽ), Fred (Fluminense), Luis Fabijano (Sao Paulo).

Bonus video: