Materaci: Ibra vrijeđa saigrače, zato je daleko od Mesija i Ronalda

"Ibra je čovjek koji se nikada ne osjeća krivim. Mislim da je to slabost njegovog karaktera", rekao je Matriks...
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 19:36h

Šta Zlatana Ibrahimovića čini drugačijim igračem od Lionela Mesija i Kristijana Ronalda? Mnogi bi rekli da ima klasu da pomrsi račune obojici, neki su sigurni da za Argentincem i Portugalcem ne zaostaje nimalo i da samo balkanski temperament čini svoje...

Opciju koja navodi na razmišljanje je ponudio Marko Materaci, nekadašnji Ibrin saigrač iz Intera koji je u intervjuu za "Frans fudbal" pričao o problematičnom karakteru švedskog majstora.

"Kada je Ibrahimović došao u Inter imali smo dobar odnos, ali se to vremenom promijenilo. On je jedan od najboljih igrača na svijetu i svi bi voljeli da ga imaju u svom timu, malo je onih koji bi željeli da igraju protiv njega", rekao je Materaci.

Ali... Problem je nešto drugo.

"Međutim, Ibra je čovjek koji se nikada ne osjeća krivim. Mislim da je to slabost njegovog karaktera. On je često vrijeđao saigrače. Problem je što uvijek želi da pobijedi i ne može lako da prihvati tuđe greške. To ne ide tako - kada su nam saigrači u nevolji, moramo da im pomognemo. Mislim da su te njegove osobine ključne, jer ekipu ne čini samo jedan igrač. Zato nikada neće biti kao Mesi ili Kristijano Ronaldo", kazao je Materaci, koji je svojevremeno u Interu predstavljao jednu od tri "usijane glave" zajedno sa Ibrahimovićem i Marijom Balotelijem.

U intervjuu "Frans fudbalu" bivši italijanski reprezentativac nije mogao da se ne dotakne Rafaela Benitesa s kojim je kratko sarađivao u Interu.

Popularni Matriks je Rafu i ranije "pecnuo" kako nije vrhunski trener, a sada je tu priču samo ponovio.

"Nisam se dobro slagao sa Benitesom. On me je natjerao da uklonim iz ormara u svlačionici slike koje obilježavaju najvažnije trenutke u mojoj karijeri sa Žozeom Murinjom i Marćelom Lipijem. Nije mi se svidio ni način na koji se predstavio ekipi. Veliki treneri koriste nepisana pravila, a on je imao svojih 10 do 12 pravila koje je zapisivao. Osjećali smo se kao u školi", dodao je trofejni italijanski fudbaler.

Materaci je u karijeri osvojio pet Skudeta, po četiri Kupa i Superkupa Italije i Ligu šampiona u klupskoj konkurenciji, te Svjetsko prvenstvo sa Italijom 2006. godine.

Benites: Materaci je lažov

Intervju koji je Marko Materaci dao "Frans fudbalu" je brzo odjeknuo, a prva reakcije nije stigla od Zlatana Ibrahimovića već od - Rafaela Benitesa!

"Marko Materaci je lažov! On samo laže, laže i laže. Sve što je rekao je jednostavno neistina", rekao je Benites.

Materaci je ranije izjavio da je po odlasku Žozea Murinja u Real Madrid rekao u suzama Portugalcu: "Proklet da si, ostavljaš me s onim Benitesom".

"I to je klasična laž, jer niko u tom trenutku nije znao da ću doći u Inter, pa ni ja sam. A priče o slikama? Ni to nema veze s istinom", bio je jasan Španac.

Galerija

Bonus video: