Pol Pogba - pun pogodak Kontea

Pogba je u subotu protiv Udinezea imao ulogu da odmijeni Andreu Pirla i to je uradio perfektno - dao je prva dva gola u pobjedi od 4:0.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 11:40h

Pol Pogba još nije dobio priliku da debituje za seniorsku reprezentaciju Francuske, a selektor „trikolora” Didije Dešam vjerovatno neće mnogo čekati da ga isproba nakon velikih partija ovog 19-godišnjeg veziste u dresu Juventusa.

Pogba je u subotu protiv Udinezea imao ulogu da odmijeni Andreu Pirla i to je uradio perfektno - dao je prva dva gola u pobjedi od 4:0.

Posebno će se pamtiti prvi kada je ovaj visoki zadnji vezni sa preko 35 metara projektilom od prečke matirao golmana „zebri”.

„Pogbang”, bila je igra riječi na torinskom „Tutosportu” nakon golčine Pogbe...

GOLMANI

De Hea (Mančester junajted) - na „Vajt Hart lejnu” je branio u stilu rukometnom golmana - intervencijama je zaustavljao Bejla, Defoa i družinu. U 93. minutu, međutim, nije imao šansi kod šuta Dempsija.

Handanović (Inter) - imao je Inter nekoliko raspoloženih igrača u derbiju protiv Rome, ali nijedan nije bio tako zagrijan i spreman za velike stvari kao slovenački čuvar mreže...

ODBRANA

Pišček (Borusija Dortmund) - leteći Poljak je na najbolji način otvorio 2013. Pored standardne partije u odbrani, Pišček se istakao i sa dvije asistencije u petardi Borusije u Bremenu.

Savić (Fiorentina) - protiv Napolija je odigrao bez greške. Zato je, uz golmana Neta, bio i najbolje ocijenjeni igrač na utakmici.

Mbarki (Evijan) - napad Liona nije mogao do gola protiv skromnog, ali i borbenog Evijana.

Kaseres (Juventus) - eksperiment Antonija Kontea je uspio - Urugvajac se odlično snašao na poziciji štopera protiv Udinezea.

SREDINA

Silva (Mančester siti) - to je trebalo Sitiju - da konačno rano načne protivnika (u ovom slučaju Fulam) i odigra mirniji meč. Za tri boda je zaslužan španski majstor koji je bio dvostruki strijelac.

Pogba (Juventus) - njegove bombe su omogućile Juveu laganu utakmicu i prekid mini serije od dva neuspjeha.

Guarin (Inter) - dok je Vesli Snajder privodio kraju pregovore sa Galatasarajem, Kolumbijac je glumio Holanđanina u Rimu i poklonio izjednačujući gol Rodrigu Palasiju.

Henderson (Liverpul) - njegov pogodak je označio početak goleade Liverpula protiv Noriča.

Holtbi (Šalke) - gol i dvije asistencije su ga proglasili u igrača meča sa Hanoverom. Totenhem ga je već kaparisao za ljeto kao jednog od najtalentovanijih njemačkih igrača.

Di Marija (Real Madrid) - opet se ustalio u prvi tim kod Žozea Murinja. U Valensiji je briljirao s dva pogotka i asistencijom.

De Guzman (Svonsi) - dvostruki strijelac u trijumfu Svonsija nad tvrdim Stoukom.

NAPAD

Pacini (Milan) - s vremena na vrijeme i u Milanu dokaže da je rođeni golgeter. Ove sezone se pretplatio na Bolonju kojoj je u 180 minuta dao pet golova.

Kavani (Napoli) - najveća fudbalska zvijezda u Italiji je od prije dva dana u društvu velikana - dao je 100. gol u Seriji A.

Dempsi (Totenhem) - Amerikanac je bio brži od pištaljke i spretniji od odbrane Mančester junajteda. „Đavoli” su zakinuti za dva boda u sjevernom Londonu.

Remi (KPR) - njegov debi u dresu „rendžera” će se pamtiti po pogotku i bodu protiv Vest Hema u londonskom derbiju. KPR čini sve kako bi izbjegao ispadanje.

Dijuf (Hanover) - njegov tim je izgubio u Gelzenkirhenu, ali gol makazicama za konačnih 5:4 će se prepričavati dugo...

Ronaldo (Real Madrid) - Real je bio silovit na „Mestalji”, baš kao i Portugalac - dao je dva gola, jednom asistirao po čemu je bio prva faca meča koji je u najavi bio derbi kola.

Agireće (Sosijedad) - gol Barseloni i prekid njene nevjerovatne pobjedničke serije mu je najveći uspjeh u karijeri.

Žinjak (Marsej) - šampion je pao na Velodromu - Žinjak je pogodio u 91. minutu za trijumf nad Monpeljeom.

Galerija

Bonus video: