Kaka pristao na smanjenje plate u Milanu, Real minira posao

"Trenutno smo van igre. Problem je porez u Španiji. U ovom trenutku, od posla nema ništa", rekao je potpredsjednik Milana Adrijano Galijani.
6 komentar(a)
Kaka, Foto: Reuters
Kaka, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2013. 19:15h

Danas do 18 časova samo je pitanje sata ili dana kada će se Kaka vratiti u Milan - italijanski mediji su pisali da prepreka više gotovo i nema i da je samo ostalo da "rosoneri" sa Realom dogovore detalje oko pozajmice.

Ti detalji su se, međutim, pretvorili u problem, jer u Realu odjednom nisu zainteresovani da igrača pošalju na pozajmicu na "San Siro".

Brazilac u Realu ima godišnju platu 10 miliona eura, a da bi opet zaigrao za Milan spreman je da pristane i na značajno smanjenje, jer italijanski gigant nije u mogućnosti da mu ponudi više od šest miliona po sezoni.

"Trenutno smo van igre. Problem je španski porez, a zapitajte se je li normalno da se u jednj zemlji porez plaća 24 odsto, a u drugoj 47-48 procenata. U ovom trenutku, od posla nema ništa, iako je Kaka učinio sve da dođe", rekao je potpredsjednik Milana Adrijano Galijani.

Kaka je u Milan stigao 2003. godine iz Sao Paula, a 2009. je za 68,5 miliona eura prešao u Madrid.

Brazilski majstor se, međutim, u Realu nije snašao, jer je za tri i po sezone odigrao svega 105 utakmica na kojima je dao 26 golova i 30 puta asistirao.

Bonus video: