Bild: Cirkus oko Gvardiole naljutio Hajnkesa

„Bio bih srećniji da su klupski čelnici objavili dolazak Gvardiole tokom zimske pauze ili prije Božića, a ne prije početka drugog dijela sezone”, izjavio je Hajnkes
1 komentar(a)
Hajnkes, Foto: REUTERS
Hajnkes, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.01.2013. 13:25h

Gužva oko Pepa Gvardiole i njegovog imenovanja za trenera Bajerna od predstojećeg ljeta iznervirala je aktuelnog stratega bavarskog kluba, Jupa Hajnkesa, piše Bild.

Hajnkes smatra da cirkus oko Gvardiole, koji je danima glavna tema njemačkih medija, loše utiče na njegove fudbalere, koji su u subotu savladali Grojter Firt, ali nisu igrali baš najbolje.

„Bio bih srećniji da su klupski čelnici objavili dolazak Gvardiole tokom zimske pauze ili prije Božića, a ne prije početka drugog dijela sezone”, izjavio je Hajnkes, kojem je zasmetalo i što je klub objavio da odlazi u penziju, iako takvu odluku još nije donio.

Iskusni trener je nakon utakmice protiv Grojtera demantovao da mu je objava dolaska bivšeg stratega Barselone narušila autoritet u svlačionici.

„Svi koji me poznaju, znaju da sam ja šef ovdje. Ja sam glavni i bio sam to svugdje, gdje god sam radio”, zaključio je Hajnkes.

Da je trener ljut, priznao je i počasni predsjednik i legenda kluba Franc Bekenbauer.

„Kad neko dovede trenera takvog kalibra kakav je Pep Gvardiola, nije iznenađujuće što je to velika tema. To mora znati i Jup, mada trenutno nije previše srećan zbog toga”, istakao je Bekenbauer.

Bonus video: