Najbolji igrači Rudara čekaju angažmane u inostranstvu

“Igumanović, Ivanović i Vlahović toliko su prethodnih godina dali Rudaru da bi prava nagrada i za njih i za nas bila da pronađu neki dobar inostrani angažman”, kaže Nikola Rakojević
1 komentar(a)
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2013. 11:28h

Već danas fudbaleri Rudara odradiće prvi trening u Budvi. Pljevaljska ekspedicija stigla je u crnogorsku metropolu turizma, gdje će obaviti najvažniju fazu pripremnog perioda.

S jednim ciljem, da na proljeće bude konkurentna rivalima i da pokuša da ostvari prvo prolazni cilj - plasman u Evropu, a onda možda i krajnji - osvoji titulu prvaka Crne Gore.

U autobusu su bila 22 fudbalera. Malo za uobičajene standarde, ali navikli su se već Pljevljaci na siromašan igrački kadar.

Za utjehu ipak ostaje činjenica da je jesenji sastav, izuzimajući, bar za sada Jovanovića i Nestorovića, ostao na okupu, te da se pod Golubinju vratio centarfor Nenad Stojanović, što će doprinjeti da „rudari“ brže izliječe najveću boljku - neefikasnost.

Bilo kako bilo, sedam zakazanih utakmica u Budvi, poslužiće stručnom štabu da izabere najbolje i da onda uspješno riješi prvi naredni zadatak - da na proljećnjoj premijeri protiv Petrovca osvoji tri boda.

"Možda toliko nije ni važan broj igrača, koliko činjenica da je riječ o pravim sportistima i dobrim momcima koji znaju svoje obaveze i uvijek rade punom parom".

"Znam kako im je bilo proteklih nekoliko dana, kada smo trenirali bez lopte, ali svi su se maksimalno trudili jer znaju da je to zalog za sticanje prave forme, neophodne za realizaciju naših ambicija".

"E sad, s jedne strane volio bih da svi igrači koji su otišli u Budvu, tu ostanu do kraja i kasnije nam u prvenstvu pomognu da zabilježimo prave rezultate".

"Međutim, neki od momaka, prije svih Igumanović, Ivanović, takođe i Vlahović, toliko su prethodnih godina dali Rudaru da bi prava nagrada i za njih i za nas bila da pronađu neki dobar inostrani angažman. Vidjećemo šta će se dešavati", kaže trener Rudara Nikola Rakojević, koji dakle ni približno ne zna kakav će sastav imati na raspolaganju za drugu polusezonu.

"U svakom slučaju, ko god ostane u Rudaru, radiće žestoko i odigrati najmanje sedam kontrolnih utakmica. A u kakvom sastavu ćemo dočekati proljeće, ne možemo znati do kraja prelaznog roka, mada bih ja volio da taj konačni spisak bude poznat mnogo ranije".

"Što se Stojanovića tiče, treba nam takav igrač. Još ako narednih dana stigne još jedan iskusni štoper, a pri kraju smo tog aranžmana, opet će Rudar imati šta da pokaže na proljeće", zaključuje Rakojević.

Sedam provjera za prvenstvo

Pljevljaci će 23. januara odmjeriti snage sa OFK Beogradom, tri dana kasnije rival je Lovćen, 29. januara Mogren, 1. februara Bokelj, a 3. februara Spartak Zlatibor Voda.

Pred kraj priprema uslijediće dueli sa Javorom, 6. februara i Metalcem, 9. februara.

Ako sve prođe kako je planirano i izostanu povrede, biće to dovoljno da se Petrovac dočeka spreman. I konkurentima da do znanja da Rudar ne smiju potcijeniti.

Bonus video: