Petica Reala u Valensiji

Da utisak bude jači, svih pet golova ekipa Žozea Murina postigla je u prvom poluvremenu, a četiri u posljednjih deset minuta prvog dijela
1 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.01.2013. 22:28h

Prvi poraz Barselone u šampionatu kao da je motivisao fudbalere Reala, koji su na gostovanju Valensiji odigrali najbolju partiju ove sezone i slavili sa briljantnih 5:0.

Da utisak bude jači, svih pet golova ekipa Žozea Murina postigla je u prvom poluvremenu, a četiri u posljednjih deset minuta prvog dijela.

Nakon što je Leo Mesi 10. utakmicu zaredom pogodio za Barselonu napokon je viđen pravi šou njegovog najvećeg rivala, Kristijana Ronalda, koji je između 34. i 41. minuta postigao dva gola i jednom, maestralno, asistirao Di Mariji.

Argentinac je postigao još jedan gol u posljednjem minutu prvog dijela, a svemu tome prethodio je gol Iguaina na samom startu, u 9. minutu.

Bio je to napokon pravi Real, onakav kakav je viđen u najvećem dijelu prošle sezone. Murinjo će "disati" makar nekoliko dana i moći će na miru da počne pripreme za utakmice svih utakmica, okršaje sa Mančester junajtedom u osmini finala Lige šampiona (februar).

Jer, Barselona je i dalje nedostižna u Primeri, iako je Real nakon duže vremena smanjio razliku koja sada iznosi 15 bodova.

Razliku, i to na osam bodova, smanjio je i drugoplasirani Atletiko Madrid, koji je bez problema izašao na kraj sa Levanteom na "Visente Kalderonu". Falkao nije imao svoj dan, čak je zbog povrede morao da napusti teren u 57. minutu. Odmijenili su ga Adrijan i Koke.

Rezultati:

Valensija - Real Madrid 0:5

Iguain 9, Di Marija 34, 45, Ronaldo 36, 41

Osasuna - Deportivo 2:1

Sola 26, Ninjo 61 - Kamunas 90+2

Valjadolid - Saragosa 2:0

Guera 12, Oskar 74

Atletiko Madrid - Levante 2:0

Adrijan 32, Koke 60

Ponedeljak:

Betis - Atletik Bilbao

Subota:

Granada - Rajo Valjakano 2:0

Real Sosjedad - Barselona 3:2

Hetafe - Sevilja 1:1

Malaga - Selta 1:1

Petak:

Espanjol - Majorka 3:2

Bonus video: