Kavani postigao 100. gol, Pacini lansirao Milan

Urugvajac protiv Fiorentine upisao jubilej, ali i propustio prilike da donese svom timu tri boda na "Frankiju"...
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2013. 17:00h

Fiorentina i Napoli su remizirali na "Frankiju" (1:1), a gol Edinsona Kavanija kojim je obezbijedio bod svom timu bio je ukupno 100. koji je Urugvajac postigao u Seriji A.

Kavani je prvi ove sezone već dao 17 golova i prvi je strijelac šampionata, najbliži pratioci su mu Stefan El Šaravi i Antonio di Natale sa 14...

Domaćin je, inače, vodio i to golom Fakunda Ronkalje koji je ni kriv ni dužan zatresao mrežu - Argentinac je sa svoje polovine poslao loptu ka Luki Toniju, a ona preletjela potpuno izgubljenog Morgana de Sanktisa i ušla pod prečku.

Napoli je do kraja bio bliži pobjedi, ali je šuteve Kavanija i Gorana Pandeva odbranio golman Neto.

"Bio je ovo dobar me, oba tima su išla na tri boda. Mi nismo imali sreće kod pogotka protivnika, ali mislim da smo na kraju i zaslužili više", rekao je trener Napolija Valter Mazari.

Imala je i "viola" svoje šanse, ali su Stevan Jovetić i Alberto Akvilani bili neprecizni u posljednjim minutama utakmice.

Jovetić je odigrao cijeli meč, kao i Stefan Savić koji je opet bio siguran u odbrani.

"Pokazali smo karakter i u fiišu tražili pobjedu. S obzirom na to protiv kakve smo ekipe igrali ovaj remi može da bude zadovoljavajuć ishod. Jovetić? To je igrač koji uvijek može da da dva gola na utakmici, ali je i danas da dosta ekipi", kazao je trener Fiorentine Vinćenco Montela.

Milan je sa dva gola Đampaola Pacinija (drugi je bio majstorski) srušio Bolonju (2:1). Bivši napadač Intera je pet od ukupno deset pogodaka ove sezone dao baš Bolonji, nakon što je u prvom dijelu sezone na stadionu „Dal'Ara” režirao het-trik...

"Rosoneri" su vodili sa 2:0, a gosti su se vratili u finišu kada je Filip Mekses zatresao sopstvenu mrežu, ali do kraja meča nisu imali šansi protiv tima Masimilijana Alegrija.

"Je li plasman u Ligu šampiona moguć? Mislim da jeste, iako šest, sedam ekipa ravnopravno konkuriše za dvije pozicije. Ipak, ako ne uspijemo, nije tragedija, probaćemo opet naredne godine", istakao je Alegri.

Sijena je savladala Sampdoriju i upisala prvu pobjedu poslije sedam uzastopnih poraza u Seriji A. Junak Toskanaca je bio Režinaldo.

Marko Bakić je pobjedu Torina u Peskari (2:0, golovi Marija Santane i Alesija Ćerćija) odgledao sa klupe.

Rezultati

Fiorentina - Napoli 1:1 (Ronkalja 33 - Kavani 42)

Atalanta - Kaljari 1:1 (Stendardo 57 - Kanini (autogol) 2)

Kjevo - Parma 1:1 (Paloski 56 - Belfodil 40)

Milan - Bolonja 2:1 (Pacini 64, 82 - Mekses (autogol) 84)

Peskara - Torino 0:2 (Santana 4, Ćerći 41)

Sijena - Sampdorija 1:0 (Režinaldo 71)

Đenova - Katanija 0:2 (Bergesio 4, Barijentos 86)

Roma - Inter 20.45

Subota

Palermo - Lacio 2:2

Juventus - Udineze 4:0

Galerija

Bonus video: