Meksiko iz Rostova vidi nokaut fazu

Meksikanci favoriti protiv Južne Koreje (17h), pobjedom bi napravili veliki korak ka osmini finala
0 komentar(a)
Meksiko Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Meksiko Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2018. 11:57h

Preko 60 minuta u okršaju sa Njemačkom igra Meksika je bila impresivna.

"Sombrerosi" su potom pola sata patili, bili prinuđeni na defanzivu, ali su svejedno pokazali sve odlike ozbiljne reprezentacije - zato su, na kraju krajeva, i pobijedili jednog od favorita na Mundijalu.

Meksiko je, uostalom, natjerao Njemce da se dobro zamisle, a danas protiv Južne Koreje (od 17 časova u Rostovu) želi samo da potvrdi velike mogućnosti koje je najavio prije šest dana na stadionu "Lužnjiki" kada je iz svih oružja napao "manštaft".

"Protiv Njemačke smo mogli samo na jedan način da idemo na pobjedu. Da prepustimo inicijativu rivalu i da šansu tražimo iz kontranapada. Sada je vrijeme da se mi više pitamo na terenu. Znam da smo bolji od Korejaca i moramo da budemo agresivni", rekao je selektor Meksika Huan Karlos Osorio.

Meksikanci neće birati sredstva da bi došli do drugog trijumfa koji bi im otvorio vrata osmine finala.

"U duelu sa Njemačkom nismo bili favoriti - pobijedili smo. Sada moramo da budemo oprezni na svakom dijelu terena, jer su nam mnogi već upisali tri boda. Jednostavno je, na Mundijalu ne postoje veliki favoriti", tvrdi vezista Marko Fabijan.

Ipak, sve sem pobjede Meksika bi bilo iznenađenje, iako Južna Koreja nije bila toliko loša na startu protiv Švedske. Izgubila je sa 1:0 golom iz penala.

"Ne zanima nas to što smo autsajderi. Imamo kvalitet da iznenadimo. Moramo da spriječimo Meksiko da nametne svoj stil", kaže Korejac Jung Vu-Jung.

Južna Koreja ima tri poraza zaredom na mundijalima, a nije pobijedila u posljednjih sedam utakmica. Meksiko je izgubio samo dva puta u posljednjih 18 utakmica u grupi na SP (devet pobjeda i sedam remija), a upisao je i sva tri trijumfa na mundijalima protiv azijskih ekipa do sada (gol razlika 7:2).

Dakle, dileme nema - Meksikanci su veliki favoriti...

Bonus video: