PSŽ spremio 30 miliona funti za Vengera

Lako je moguće da dođe do svojevrsne trampe menadžer, odnosno da se u London preseli Karlo Anćeloti. Italijan je ranije otkrio divljenje za Arsenal i njegov mladi tim
0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2013. 12:53h

Pari Sen Žermen sprema “nepristojnu” ponudu Arsenu Vengeru od 30 miliona funti da se na ljeto preseli u “grad svjetlosti”.

Vlasnici “svetaca” su spremili trogodišnji ugovor za francuskog stručnjaka, a po sezoni bi trebalo da zarađuje 10 miliona funti (12 miliona eura).

Francuski klub je želio Pepa Gvardiolu, ali pošto se bivši trener Barselone dogovorio sa Bajernom, okrenuli su se drugim opcijama.

U igri je bio i Žoze Murinjo, trener Real Madrida, ali je on ponovio želju da se vrati u Englesku.

Zbog toga vide Venger kao najbolju opciju, iako je on obećao da želi da ostane u Arsenala do kraja ugovora, koji ističe ljeta naredne godine.

Venger je već jedan od najplaćenih menadžera u na svijetu sa platom od sedam miliona fnuti godišnje (8,4 miliona eura), ali PSŽ je spreman da mu ponudi veća primanja nego u Londonu.

Da je realizacije ovog posla moguća, potvrđuje I podatak da je Naser Al-Kelaifi, predsjednik PSŽ-a, dobar prijatelj sa Vengerom.

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis je nedavno rekao da će Vengeru biti ponuđen produžetak saradnje, ali je 63-godišnji Francuz istakao da neće donositi odluke o budućnosti u toku sezone.

Lako je moguće da dođe do svojevrsne trampe menadžera, odnosno da se u London preseli Karlo Anćeloti.

Italijan je ranije otkrio divljenje za Arsenal i njegov mladi tim.

Venger je na klupi Arsenala od 1996. godine, a prethodno je vodio Nansi, Monako i japansku Nagoju.

Bonus video: