Bajern rutinski protiv Grojter Firta, petarda Borusije

Prva žrtva u drugom dijelu sezone bio je Grojter Firt (Milorad Peković odigrao cijeli meč) koji je pao na "Alijanc areni" sa 2:0.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 19:49h

Bajern nije briljirao na startu 2013, ali je rutinski osvojio nova tri boda i nastavio pohod na titulu koja se u Bavarskoj čeka od 2010. godine.

Prva žrtva u drugom dijelu sezone je bio Grojter Firt (crnogorski reprezentativac Milorad Peković odigrao cijeli meč) koji je pao na "Alijanc areni" sa 2:0.

"Prva utakmica poslije pauze je uvijek teška, a igrali smo i protiv iskusne ekipe koja zna šta želi. Nismo se predstavili u baš najboljem svjetlu, ali su tri boda ipak najvažnija. Uz to, sačuvali smo mrežu, tako da nema razloga da ne budem zadovoljan", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Bavarci su dominirali, ali nije bilo previše šansi u prvom poluvremenu, pa je Bajern na vođstvo morao da sačeka grešku golmana Volfganga Hesla koji je loše reagovao poslije šuta Marija Mandžukića i unio loptu u sopstvenu mrežu...

Gosti su imali tek jedan šut u okvir gola, a Bajern je sredinom nastavka riješio sve dileme - Toni Kros je izveo slobodan udarac, a Mandžukić drugim golom na utakmici potpisao tri nova boda.

Drugoplasirani Bajer je takođe pobjedom otvorio 2013. godinu - u Leverkuzenu se nije dobro proveo Ajntraht (3:1), pa „farmaceuti” i dalje imaju minus devet bodova u odnosu na lidera. Strijelci za sastav sa „Baj arene” bili su Sebastijan Beniš, Štefan Kisling i Andre Širle...

Borusija je prošetala kroz Bremen - aktuelni šampion se poigravao sa Verderom (5:0), a sve je bilo gotovo već nakon 20 minuta iger kada su pogađali Marko Rojs i Mario Gece. U nastavku su se upisali i štoper Felipe Santana, Robert Levandovski i Kuba Blaščikovski.

Za "milionere" je zaigrao i povratnik Nuri Šahin koji je bio na terenu posljednjih sedam minuta.

Trijumf je ostvario i Volfsburg protiv Šttugarta (2:0), a u preostala dva meča (Majnc - Frajburg i Hofenhajm - Borusija Menhengladbah) nije bilo golova.

Rezultati

Bajer - Ajntraht 3:1 (Beniš 31, Kisling 33, Širle 58 - Majer 78)

Bajern - Grojter Firt 2:0 (Mandžukić 26, 61)

Hofenhajm - Borusija M. 0:0

Majnc - Frajburg 0:0

Volfsburg - Štutgart 2:0 (Dijego 51, Madlung 67)

Verder - Borusija D. 0:5 (Rojs 9, Gece 19, Santana 48, Levandovski 81, Blaščikovski 85)

Juče

Šalke - Hanover 5:4

Sjutra

Nirnberg - Hamburger

Fortuna D. - Augsburg

Galerija

Bonus video: