Krstajić: Kod 1:1 pokušali smo da rizikujemo; Kolarov: Nemamo šta da izgubimo protiv Brazila

"U situaciji smo da nam je potrebna pobjeda protiv Brazila, koncentrisaćemo se na to i uradićemo sve što možemo da pobijedimo. Ništa u životu nije nemoguće", kazao je Krstajić
69 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2018. 21:45h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa večeras naivno primila izjednađujući gol protiv Švajcarske, poslije čega je utakmica dobila drugačiji tok.

"Dobro smo počeli utakmicu, postigli smo gol u petom minutu i znali smo da nas čeka teška utakmica. Bilo je dobrih stvari i napada kod obje ekipe. Prvo poluvrijeme je bilo kako smo željeli. U drugom poluvremenu smo rano primili naivan gol, a poslije je utakmica dobila drugačiji tok. Pokušali smo da rizikujemo, ubacili smo napadača da dobijemo utakmcu", rekao je Krstajić za RTS.

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras od Švajcarske sa 1:2, iako su vodili od petog minuta golom Aleksandra Mitrovića.

Srbija sada ima tri boda, bod manje od Brazila i Švajcarske, a u posljednjem kolu igraće protiv Brazila.

"Sticajem okolnosti Brazil je danas pobijedio, očekivali smo da će biti drugačija računica. Mi smo kod 1:1 pokušali da rizikujemo da postignemo drugi gol koji bi nas direktno vodio dalje. Primili smo gol iz kontre, čestitam Švajcarskoj na pobjedi", naveo je selektor.

On je rekao da njegova ekipa sada mora da se spremi za posljednju utakmicu u grupi sa Brazilom.

"Imaju oni svojih mana, bez obzira što su glavni favoriti za osvajanje turnira. Vidjeli ste kakvo je takmičenje, favoriti ne dobijaju lako utakmice. Moramo da se spremimo dobro i da napravimo rezultat koji nama odgovara", dodao je Krstajić.

Novinari su na konferenciji za medije pitali Krstajića da li misli da je pogriješio što je Adema Ljajića zamijenio Filipom Kostićem u startnoj postavi.

"Zadovoljan sam Ljajićevim igrama u reprezentaciji otkako sam selektor. Nisam ga zamijenio zbog njegove loše igre protiv Kostarike, već da bi Kostić zajedno sa Kolarovom zatvorio lijevu stranu", rekao je Krstajić.

"U situaciji smo da nam je potrebna pobjeda protiv Brazila, koncentrisaćemo se na to i uradićemo sve što možemo da pobijedimo. Ništa u životu nije nemoguće", dodao je on.

Upitan da li je Srbija oštećena za penal nad Mitrovićem, Krstajić je rekao da ne želi da komentariše suđenje i ostavio je novinarima da procijene.

On je odbacio sugestiju novinara da je Švajcarska više željela pobjedu i rekao da su njegovi igrači pružili maksimum.

"Ne može da se kaže da nismo željeli pobjedu", dodao je Krstajić

Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su proslavili golove tako što su rukama pokazali orla, što je simbol albanske zastave. Krstajić je upitan za to, ali on nije želio da komentariše, već je rekao da je čovjek sporta i da će tako ostati.

On je dodao da je veoma zadovoljan podrškom ruske i srpske publike na turniru i da je zadovoljstvo igrati u takvoj atmosferi.

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov rekao je da je njegova ekipa sama kriva za poraz.

"Drugi gol primili smo iz kontre, a to ne bi trebalo da nam se dešava. Teško je najviše nama igračima, ostaje nam jedna utakmica, samo jedan rezultat nas vodi dalje. Nema mnogo vremena za razmišljanje, treba izvući pouke, imamo četiri, pet dana da se pripremimo, ako postoji jedan odsto šanse, borićemo se da pobijedimo", rekao je on.

Kapiten je rekao da se njegova ekipa neće predavati.

"Nemamo šta da izgubimo protiv Brazila. Treba 'namjestiti' glavu, to jeste Brazil, ali u fudbalu i na Svjetskom prvenstvu je sve moguće", dodao je Kolarov.

Bonus video: