I vodeći kvartet pod suspenzijom

Među šest suspendovanih prvoligaških ekipa je vodeći kvartet iz Telekom Prve Crnogorske lige - Sutjeska, Budućnost, Rudar i Čelik
1 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2013. 21:48h

Osam crnogorskih klubova suspendovano je odlukom Disciplinske komisije FSCG-a, a interesantno da je među šest prvoligaških ekipa vodeći kvartet iz Telekom Prve Crnogorske lige - Sutjeska, Budućnost, Rudar i Čelik. Pod suspenzijom su i Mogren i Jedinstvo, te drugoligaši Bar i Ibar.

Klubovima koji su suspendovani iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG zbog neizvršavanja obaveza prema drugom klubu, igraču ili treneru, izrečena je i mjera zabrane registracije (transfera) novih igrača. Ona će biti ukinuta “odmah po izvršenju svih finansijskih obaveza od strane kluba i dostavljanja adekvatnog dokaza”.

Budućnost je pod suspenzijom zbog neizmirenja obaveza prema FK Zabjelo, dok je Čelik dužan trenerima Ljubomiru i Mirku Petroviću. Sutjeska se tereti zbog neizmirenih obaveza prema igračima - Marku i Nikoli Dževerdanoviću, Borisu Lakićeviću, Tomislavu Ćirakoviću, Marku Kasalici, Miroslavu Todorović i Božu Markoviću.

Isto je i sa Rudarom, koji duguje fudbalerima Igoru Radusinoviću i Ivici Franciškoviću. Jedinstvo je na spisku zbog duga prema treneru Dušanu Čarapiću, dok Mogren nije izmirio obaveze prema igračima Danilu Ćulafiću i Ivanu Janjuševiću, kao ni prema FK Berane 84.

Drugoligaši duguju trenerima - OFK Bar nije izmirio obaveze prema Nenadu Vučkoviću, Milovanu Perišiću i Zvonku Kaleziću, dok Ibar mora da reguliše dug Siniši Jeliću i Mirzi Šutkoviću.

Bonus video: