Napoliju vraćena dva boda, Kanavaru i Gravi skinuta suspenzija!

Napolitanci su se tako ekspresno vratili u trku za titulu, jer su se sa 42 bodova izjednačili sa drugoplasiranim Lacijom i za vodećim Juventusom zaostaju samo tri poena
1 komentar(a)
Napoli, Foto: Beta/AP
Napoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.01.2013. 20:31h

Serija A od danas ima drugačiju tabelu - italijanski Federalni sud odlučio je da vrati Napoliju dva boda, koja mu je prošlog mjeseca oduzela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije zbog zakulisnih radnji u kojima su učestvovali pojedini fudbaleri.

Napolitanci su se tako ekspresno vratili u trku za titulu, jer su se sa 42 bodova izjednačili sa drugoplasiranim Lacijom i za vodećim Juventusom zaostaju samo tri poena.

Italijanski mediji okarakterisali su ovu odluku kao "veliku pobjedu Napolitanaca", ne samo zbog bodova. Federalni sud usvojio je apel tima sa juga kada su u pitanju kazne fudbalera, čime su defanzivcima Paolu Kanavaru i Đanluki Gravi skinute polugodišnje suspenzije.

Osvajač Kupa Italije moraće jedino da plati kaznu od 50 hiljada eura, što je takođe povoljnija opcija od odluke Disciplinske komisije, koja je prošlog mjeseca naložila kaznu od 70 hiljada.

Skandal je uzrokovao sada već bivši treći golman Napolija Matea Đanelo, koji je maja 2010. godine ponudio Kanavaru i Gravi da se klade na meč sa Sampdorijom. Oni su to odbili, ali su se našli na udaru jer nisu prijavili ponudu za namještanje utakmice.

Federalni sud "pomilovao" je i Đanelu, kome je smanjena kazna sa tri godine i tri mjeseca na godinu i devet mjeseci.

Bonus video: