Ferguson: Gigs ostaje još godinu

„Gigs će igrati još godinu. Ima želju za igrom, on je nevjerovatan čovjek”, rekao je Ferguson za klupsku televiziju
1 komentar(a)
Gigs i Ferguson, Foto: Reuters
Gigs i Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2013. 14:31h

Trener Mančester junajteda ser Aleks Ferguson rekao je danas da je uvjeren da će veteran Rajan Gigs produžiti ugovor sa klubom na još godinu.

Gigsov ugovor ističe na kraju sezone, a on će u novembru napuniti 40 godina.

Velšanin je sinoć protiv Vest Hema odigrao 17. utakmicu za Junajted ove sezone. U ponovljenoj utakmici trećeg kola FA kupa „crveni đavoli” su pobijedili Vest Hem sa 1:0, golom Vejna Runija u 9. minutu.

„Gigs će igrati još godinu. Kod njega na utakmici sa Vest Hemom nismo vidjeli znakove umora i slabosti, još ima kvalitet i fantastičnu ravnotežu. Ima želju za igrom, on je nevjerovatan čovjek”, rekao je Ferguson za klupsku televiziju.

Gigs je debitovao za prvi tim Mančester junajteda 1990. godine, u Premijer ligi odigrao je 649 utakmica i postigao 112 golova.

Sa klubom sa „Old traforda” osvojio je 12 šampionskih titula, osam trofeja Komjuniti šild, a po četiri puta osvajao je FA i Liga kup.

Dva puta je osvojio Ligu šampiona, a po jednom Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Velsa nastupio je 64 puta i postigao 12 golova, a za selekciju Velike Britanije odigrao je četiri utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine i postigao jedan gol.

Bonus video: