Čelzi kiksao protiv Sautemptona

"Propuštamo šanse i to nam se na kraju obije o glavu. Šta dalje? Idemo meč po meč, samo želimo da pobjeđujemo", rekao je Benites.
1 komentar(a)
Sautempton, Foto: Beta/AP
Sautempton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.01.2013. 23:21h

Čelzi je pod rukovodstvom Rafaela Beniteza nastavio da igra po principu "toplo-hladno".

Večeras se sledio "Stamford bridž", iako su "plavci" protiv stare mušterije, Sautemptona, do poluvremena vodili sa 2:0.

Demba Ba je kao i u debiju prije 11 dana u FA kupu protiv Sautemptona postigao pogodak (25. minut), a Belgijanac Eden Azar je u posljednjim trenucima prvog dijela udvostručio prednost i sve je nagovješatavalo novu goleadu, kao u Sautemptonu u kojem je slavio sa 5:1.

Ipak, gosti su imali sreće da prepolove prednost iz prvog šuta na gol Petra Čeha, a strijelac je u 58. minutu bio Riki Lambert, koji je u igru ušao tri minuta ranije.

"Sveci" su pogodili i iz drugog pokušaja, kada je Džejson Pančon u 75. minutu iskoristio asistenciju Luka Šoa.

"Propuštamo šanse i to nam se na kraju obije o glavu. Šta dalje? Idemo meč po meč, samo želimo da pobjeđujemo", rekao je Benites.

Pokušao je Benitez da osvoji tri boda uvođenjem Fernanda Toresa, koji je, međutim, nastavio sa promašajima pa je Sautempton osvojio veliki bod u borbi za opstanak.

Čelzi je nakon 22 kola treći na tabeli sa 42 boda, 13 manje od vodećeg Mančester junajteda. Sautempton je, sa druge strane, na tri boda iznad zone ispadanja sa 22 boda.

Slatka osveta "tobdžija" u FA kupu

Nakon što je u prvenstvu Svonsi počistio Arsenal na "Emirejtsu" (2:0), a prije deset dana odolio u Velsu u prvom meču 3. runde FA kupa (2:2), izabranici Arsena Vangera su ipak uspjeli da se osvete.

Golom Džeka Vilšira u 86. minutu Arsenal se preko Svonsija plasirao u 1/16 finala FA kupa, gdje ga čeka čeka drugoligaš Brajton.

"Borio sam se jer nijesam želio da meč ode u produžetke. Sad nas čeka Brajton, ali opuštanja ne smije da bude, jer ta ekipa igra fantastičan fudbal", kazao je Vilšir.

I Mančester junajted je znao da iskoristi prednost domaćeg terena i u revanšu 3. runde eliminisao Vest Hem (1:0) nakon što je prvi duel na "Aptonu" završen sa 2:2.

Obračun sa Fulamom u narednoj rundi "đavolima" je donio Vejn Runi, golom u 9. minutu, a isti igrač je u finišu promašio penal.

Bonus video: