Rajkard dobio otkaz u Saudijskoj Arabiji

Odluka o smjeni Rajkatrda donijeta je jednoglasno na sastanku Upravnog odbora", izjavio je za agenciju AFP izvor blizak Fudbalskoj federaciji Saudijske Arabije.
0 komentar(a)
Frenk Rajkard, Foto: REUTERS
Frenk Rajkard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.01.2013. 17:19h

Frank Rajkard više nije selektor Saudijske Arabije – Holanđanin, koji je imao ugovor do 2014. godine, dobio je otkaz zbog neuspjeha reprezentacije u Kupu nacija Golfskog zaliva u Bahreinu.

"Odluka o smjeni Rajkatrda donijeta je jednoglasno na sastanku Upravnog odbora", izjavio je za agenciju AFP izvor blizak Fudbalskoj federaciji Saudijske Arabije.

Rajkard je drugi selektor koji je na ovom šampionatu dobio otkaz, posto je Katar juče objavio da je raskio saradnju sa brazilskim stručnjakom Paulom Autuorijem, poslije eliminacije tima u prvom kolu takmičenja.

Saudijska Arabija je izgubila od Iraka sa 2:0 i od Kuvajta sa 1:0 i zabilježila je samo pobjedu, protiv Jemena od 2:0.

Rajkardov ugovor sa Saudijskom Arabijom bio je vrijedan devet miliona dolara, s tim da će u slučaju otkaza dobiti četiri miliona dolara manje.

Međutim, predsjednik nacionalne federacije Saudijske Arabije, princ Naval bin Fasal, koji je bio na čelu te federacije i 2011. kada je Rajkard dobio angažman, rekao je da je voljan da isplati holandskom stručnjaku cjelokupan ugovoreni iznos.

Bonus video: