Boateng i Milan izbjegli kazne zbog napuštanja terena

Disciplinska komisija italijanske Serije A odlučila je danas da ne kazni Milan i Kevina Prinsa Boatenga zbog napuštanja terena na prijateljskom meču sa niželigašem Pro Patrijom
0 komentar(a)
Boateng, Foto: Beta AP
Boateng, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.01.2013. 22:16h

Disciplinska komisija italijanske Serije A odlučila je danas da ne kazni Milan i Kevina Prinsa Boatenga zbog napuštanja terena na prijateljskom meču sa niželigašem Pro Patrijom, koja je odigrana 3. januara.

Podsjećanja radi, ljut zbog uvreda na rasnoj osnovi, Boateng je na pomenutoj utakmici šutnuo loptu u publiku, skinuo dres i uputio se u svlačionicu, a to su učinili i njegovi saigrači, pa je meč sa Pro Patrijom prekinut poslije 26 minuta.

"Prema važećim pravilima, nijedna ekipa ili pojedinac ne mogu da prekinu ili napuste utakmicu ako to nije u skladu sa odlukom sudije. Ipak, zbog osnovnih vrijednosti koje sport njeguje, ne možemo da kaznimo nikoga zbog podrške čovjeku koji je bio žrtva vulgarnih uvreda samo zbog boje svoje kože", navodi se u saopštenju disciplinske komisije Serije A.

Rasistička skandiranja bila su upućena i drugim igračima Milana, Urbiju Emanuelsonu, Suliju Muntariju i M'Bajeu Nijangu.

Italijanski advokat Matija Grasani istakao je da bi incident sa ovog meča mogao da bude i prekretnica kada su u pitanju slučajevi rasizma na stadionima.

Ekipa Pro Patrije će zbog pomenutog incidenta naredni prvenstveni meč u četvrtoj ligi igrati bez prisustva publike.

Bonus video: