Mladost krenula u pohod na Evropu

Nakon prozivke, izabranici Miodraga Vukotića odradili su na Starom aerodromu dva treninga, a na svom terenu radiće do 2. februara.
1 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2013. 14:48h

Sa jasnim ciljem - plasmanom u evropska takmičenja - Mladost je juče krenula u pripreme za proljećni dio sezone.

Nakon prozivke, izabranici Miodraga Vukotića odradili su na Starom aerodromu dva treninga, a na svom terenu radiće do 2. februara.

"Do kraja sedmice znaćemo u kojem ćemo centru odraditi dvije sedmice priprema i kontrolne utakmice, njih osam ili devet, u kojima ćemo uigravati ekipu. Bilo je dosta promjena u sastavu, nakon odlazaka Radulovića, Mijuškovića, Ebera, Rotkovića i golmana Čučkovića. S druge strane, došli su napadači Božo Marković i Ivan Knežević, kao i golman Vujović. Tu nećemo zaključiti spisak, jer moramo nadomjestiti odlazak iskusnog štopera Radulovića, a neophodan nam je i jedan ofanzivni vezista".

"Cilj je da do odlaska na pripreme 2. februara kompletiramo grupu od 25 igrača, među kojima nije isklučeno da će biti i nekoliko mladih i igrača iz omladinskog pogona kluba, ako vrijednost dokažu u prvom dijelu priprema. Što se kontrolnih utakmica tiče, siguran je duel sa Zabjelom 22. januara, dok će imena drugih rivala biti poznata nakon izbora centra za pripreme. Završni dio priprema svakako ćemo odraditi u našoj bazi na Starom aerodromu", kazao je trener Mladosti Miodrag Vukotić.

Tokom prvog dijela sezone isticali ste da je cilj Mladosti plasman na evropsku scenu. Da li se nešto promijenilo?

"Nije. Plasirali smo se u polufinale Kupa Crne Gore, pa ili kroz to takmičenje, ili prvenstvo, tražićemo šansu. Za razliku od jesenjeg dijela u koji smo ušli nedovoljno pripremljeni, sada imamo šest sedmica i sigurno je da uz malo sreće, možemo potpuno spremni ući u proljećni dio. Kad kažem sreća, mislim na to da ne bude problema sa povredama. I želimo da igramo još ofanzivnije, pa će dovođenje napadača nadomjestiti taj nedostatak iz prvog dijela, kada je puno šansi za gol pošlo u nepovrat".

"Moramo popraviti realizaciju i iskoristiti brzinu krilnih igrača koje imamo. Na prozivci nije bilo Šćepanovića, koji je dobio podršku Uprave u pokušaju da pronađe inostrani angažman, ali prelazni rok je tek počeo i mi ćemo biti aktivni. Nadamo se da će Šćepanović ipak ostati i pomoći klubu u ostvarenju cilja", zaključio je Vukotić.

Bonus video: