Grbljani granitnu odbranu dopunjuju napadom

Jasno, jaka odbrana i nesavladivi Mileta Radulović bili su “trejdmark” tima iz Radanovića u prvom dijelu. Ali, ne samo to...
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2013. 12:28h

Fudbaleri Grblja završili su prvi dio sezone kao ekipa sa statistički najboljom odbranom u Evropi, ostavivši iza sebe defanzivnu liniju minhenskog Bajerna, što je ovjekovječeno tekstom i na zvaničnom sajtu Uefe.

Ovo “svemirsko” poređenje sa jednim od najslavnijih klubova u Evropi, iako je daleko od realnosti po svim ostalim segmentima, biće dodatni motiv za ekipu koja je u prvom dijelu sezone primila svega šest golova.

Ekipa Aleksandra Nedovića okupila se juče prvi put u 2013. godini, motivisana i riješena da na proljeće nastavi u jesenjem ritmu.

"Ne volim fraze “ovo su najbolje pripreme do sada” i slično. Samo vjerujem da ćemo uz normalne pripreme u drugom dijelu sezone igrati još bolji fudbal. Pomaže mi to što u ekipi imam igrače sa karakterom, ali isto tako i radne momke, u čemu su mnogi napredovali tokom prvog dijela", kaže Nedović.

Jasno, jaka odbrana i nesavladivi Mileta Radulović bili su “trejdmark” tima iz Radanovića u prvom dijelu. Ali, ne samo to...

"Karakterisala nas je čvrstina i logično je da pokušamo da zadržimo ono po čemu smo se prepoznavali. Moj cilj je da napredujemo u nekim drugim segmentima, kao što je efikanost, u čemu se u finišu prvog dijela sezone vidio značajan pomak", ističe Nedović.

Rezultatski ciljevi trebalo bi da dođu uz igru. Grbalj je polusezonu završio na 5. mjestu, iza četiri tima koja konkurišu za titulu.

"Daćemo sve od sebe da budemo što bolji, to je jedino što možemo da obećamo. Afirmisali smo veliki broj mladih fudbalera u prvom dijelu sezone i to je put kojim treba da nastavimo".

Grbljane je napustio vezista Vladimir Matić, a traju pregovori oko ostanka standardnog Kenana Ragipovića. Bez prijeke potrebe, Grbalj neće dovoditi pojačanja.

"Bilo bi besmisleno dovoditi fudbalere na pozicijama na kojima su se afirmisali naši mladi igrači, a za koje sada vlada veliko interesovanje. Jedino ako neko od njih ode, mada i u toj varijanti moguće je da šansu ukažemo novim mladim igračima", zaključuje Nedović.

Galerija

Bonus video: