Blater: Oduzimati klubovima bodove zbog rasizma navijača

"Mislim da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da iskorijenimo rasizam iz fudbala ", rekao je Blater, prenio je danas Skaj Sport
1 komentar(a)
Blater, Foto: REUTERS
Blater, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.01.2013. 13:23h

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da bi klubovima, čiji navijači budu proglašeni krivim za rasističko ponašanje, trebalo oduzimati bodove.

"Mislim da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da iskorijenimo rasizam iz fudbala. Mnogo radikalnije rješenje, kao što je oduzimanje bodova, imalo bi bolji uticaj nego bilo koja druga kazna", rekao je Blater, prenio je danas Skaj Sport.

Posljednji u nizu rasističkih incidenata dogodio se početkom janauara, kada je fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng ljut zbog uvreda navijača Pro Patrije, napustio prijateljsku utakmicu, poslije čega su njegovi saigrači takođe napustili teren i utakmica je prekinuta.

Blater je rekao da nije rješenje da igrači odlaze sa terena, ali da rasizam mora da se iskorijeni iz fudbala.

FIFA je prošle nedjelje kaznila mađarski i bugarski fudbalski savez zbog rasističkih uvreda navijača, pa će predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine te reprezentacije igrati pred praznim tribinama.

"Meč bez publike je upozorenje za sve, navijače i igrače, pošto će sljedeći put kazna biti mnogo ozbiljnija", rekao je 76-godišnji Blater.

Bonus video: