Uefa posjetila zimski kamp ženskih selekcija

Pored visokog predstavnika evropske kuće fudbala, u Bar je doputovala i TV ekipa internet stranice Uefa.com, koja tokom zimskog trening kampa pravi reportažu o razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 14:13h

Glavni koordinator za ženski fudbal u Evropskoj fudbalskoj asocijaciji Emili Šo nalazi se na čelu Uefine delegacije koja ovih dana boravi u Baru, u posjeti crnogorskim ženskim reprezentativnim selekcijama koje se u ovom gradu nalaze na zimskim pripremama, objavljeno je na sajtu FSCG.

Pored visokog predstavnika evropske kuće fudbala, u Bar je doputovala i TV ekipa internet stranice Uefa.com, koja tokom zimskog trening kampa pravi reportažu o razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori. Po riječima Šo, Uefa planira da snimljeni materijal iskoristi kao primjer za razvoj ovog segmenta fudbala koji bi mogle koristiti ostale članice evropske fudbalske porodice.

"Drago mi je da sam ponovo u Crnoj Gori. Razvoj ženskog fudbala je važan segmenata razvojnih programa Uefe, a Crna Gora je uradila puno dobrih stvari u veoma kratkom periodu. Smatram da će ovaj dokumentarni film biti odličan primjer kvalitetnog rada na razvoju ženskog fudbala koji može poslužiti i ostalim nacionalnim savezima", rekla je Emili Šo.

Prethodna četiri dana selektor Zoran Mijović i njegov stručni štab radili su sa kadetskom i omladinskom selekcijom, dok je naša "WA" selekcija četvorodnevne pripreme počela danas.

"Jako sam zadovoljni kako smo proveli dane sa mlađim selekcijama. Sada je došao red na našu najstariju selekciju, a cilj nam je da provjerimo spremnost i kvalitet djevojaka koje su po prvi put sa nama. Nadam se da će se one dobro uklopiti u već formiranu ekipu", rekao je naš selektor.

Crnogorska ženska "A" selekcija će početkom aprila debitovati u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo, na turniru preliminarne runde kvalifikacija koji se igra u Litvaniji. Pored domaćina, protivnice Crnogorki biće selekcije Gruzije i Farskih Ostrva.

"Ovih 25 djevojaka će biti najozbiljniji kandidati za ekipu koja će putovati na kvalifikacioni turnir. Fokus kompletnog rada sa ženskim selekcijama u ovoj godini biće upravo stavljen na uigravanje naših seniorki kako bi se što bolje pripremili za predstojeće obaveze" zaključio je Mijović.

Galerija

Bonus video: