Zadržana hemija mladosti i iskustva

"Ne predajemo se i nećemo dozvoliti da nam problemi poremete ritam pripremnog perioda", rekao je Nikola Rakojević, trener Rudara
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2013. 22:17h

Pljevlja – Budva – Pljevlja. To je relacija na kojoj će se, ove zime, kretati fudbaleri Rudara. Antalija je, dakle, poslije nekoliko godina, prije svega zbog nedostatka novca, postala misaona imenica, pa je crnogorsko primorje dobilo prioritet. Cilj je, međutim, ostao isti. Dobro se pripremiti, napuniti pluća kiseonikom, uigrati se kroz brojne kontrolne utakmice, ući spreman u prvenstvo i napasti poziciju koja vodi u Evropu.

Sve ovo saopšteno je na jučerašnjoj prozivci pod Golubinjom, kojom su „rudari“ započeli pripreme za proljećnja iskušenja. Prije ozbiljnog rada, prvo će, ipak, uslijediti uobičajeni ljekarski pregledi i nekoliko dana razgibavanja, a tek od nedjelje trener Nikola Rakojević obećava žestok ritam:

"Moramo te tri sedmice u Budvi iskoristiti na pravi način i maksimalno se pripremiti za ono što nas čeka u narednom periodu. Iz prostog razloga što samo tako donekle možemo neutralisati problem koji nas prati još od prošlog ljeta – manjak igrača. I ovog puta je na prozivci, računajući i omladince, bilo tek dvadesetak momaka, što znači da će trebati dosta truda i energije svih u klubu da dođemo do nivoa potrebnog za naporno proljeće. Ali, zajednički ćemo se potruditi da sve ispadne kako valja i da Rudar ostane konkurentan do kraja", kaže iskusni stručnjak.

Slična poruka upućena je i igračima, uz želju da vjeruju u sebe i kvalitet koji imaju i izbjegnu povrede. A rezultati će doći...

"Ponavljam, nema nas puno, ali je okosnica jesenjeg sastava tu. Mislim da smo zadržali hemiju iskustva i mladosti, takođe i dobru atmosferu u ekipi, što, sve zajedno, polusezonu može učiniti pozitivnom pričom. U svakom slučaju, ne predajemo se i nećemo dozvoliti da nam problemi poremete ritam pripremnog perioda", zaključuje Rakojević.

Rudar će u Budvi boraviti tri sedmice i odigrati dovoljan broj trening utakmica. Koliko tačno, diktiraće trenutna situacija, vremenski uslovi, potencilani rivali i drugi faktori. Za sada su sigurne tri – sa OFK Beograd, ivanjičkim Javorom i Spartakom iz Subotice. Skoro su izvjesni i dueli sa Lovćenom, Mogrenom, Mornarom...

Trojica preskočila prozivku

Od 22 igrača sa spiska dostavljenog novinarima, na prvom sastanku nisu viđeni golman Goran Vukliš, univerzalac Miroje Jovanović i lijevi spoljni Dušan Nestorović. I dok se za ovog trećeg zna razlog odsustva – član je Vojvodine i u Pljevljima je bio na pozajmici (narednih dana znaće se da li će se sličan aranžman nastaviti), dotle za prvu dvojicu nije objašnjeno gdje su i da li će stići naknadno.

U svakom slučaju, u zimskom prelaznom roku, bez saglasnosti kluba, ne mogu napustiti Pljevlja (ako im je možda to namjera). Prozivci su prisustvovali Lakićević, Jelovac, Ivanović, Alić, Kaluđerović, Igumanović, Popović, Rustemović, Bambur, Tomašević, Nerić, Damjanović, Šljivančanin, Brnović, Vlahović, Krkeljić, Jeknić, Šćepanović i Bajić.

Bonus video: