Hamšik - majstor za asistencije

Slovak je namjestio gol Kristijanu Mađu protiv Palerma i sa šest asistencija preuzeo prvo mjesto, ispred Kasana (Inter), Sebastijana Đovinka, Vučinića i Totija koji su asistirali pet puta
0 komentar(a)
Hamšik, Foto: Beta/AP
Hamšik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2013. 09:10h

Veliki majstori italijanskog fudbala, prije svih Antonio Kasano, Mirko Vučinić, Franćesko Toti i Andrea Pirlo, od nedjelje gledaju u leđa Mareku Hamšiku, trenutno najboljem asistentu u Seriji A.

Slovak je namjestio gol Kristijanu Mađu protiv Palerma i sa šest asistencija preuzeo prvo mjesto, ispred Kasana (Inter), Sebastijana Đovinka, Vučinića i Totija koji su poslije 20. kola ostali na pet uspješnih dodavanja.

Hamšik već sada ima asistenciju više nego što je imao prošle sezone...

Frenk Lampard je opet bio strijelac za Čelzi, a u pravom ritmu je nastavio i Robin van Persi koji je predvodio Mančester junajted do pobjede na Liverpulom.

GOLMANI

Žulio Sezar (KPR) - KPR nije imao mnogo šansi da pobijedi Totenhem, ali mu je i bod puna kapa ako se zna šta je sve branio čudesni brazilski golman. Samo Sezar može da podigne uspavane „rendžere”...

Perin (Peskara) - Peskara će se vjerovatno vratiti u Seriju B, ali će tamo morati da se snalazi bez mladog čuvara mreže koji je ove sezone zapalio Apenine. Milan je ozbiljno zagrizao da ga angažuje.

ODBRANA

Evra (Mančester junajted) - na kraju mu nije pripisan gol, ali je i pored toga njegov učinak protiv Liverpula bio ogroman. Francuz ove sezone igra kapitenski.

Sapata (Milan) - „rosoneri” su preživjeli Sampdoriju, a Kolumbijac pokazao da u odbrani ima mjesta i za njega.

Tjendali (Svonsi) - Velšani su odigrali vjerovatno i najslabiji meč ove sezone. Ali, ako je zakazao napad, odbrana je ta koja je oduševila, posebno tamnoputi Holanđanin.

SREDINA

Benasi (Inter) - „bez treme, sa stavom poput Havijera Zanetija...”. Tako su italijanski mediji opisali debi 18-godišnjeg veziste u dresu Intera.

Alkantara (Barselona) - u Barsi igraju svi - protiv Malage je zablistao i omaleni Alkantara.

Tijago (Atletiko Madrid) - prvi ozbiljni prekid protiv Saragose je pretvorio u gol i od tog trenutka je bilo jasno da „kolčonerosi” idu ka novoj pobjedi u Primeri.

Gomes (Katanija) - argentinska kolonija u Kataniji je pronašla način da savlada Romu, iako je utisak bio da je „vučica” sve vrijeme bliže pobjedi.

M'Bija (KPR) - „njegova energija i agresivnost daju ekipi dodatnu snagu da se izbori sa svim problemima”, rekao je Hari Rednap poslije utakmice sa Totenhemom. Kamerunac je nezamjenjiv u timu sa „Loftus rouda”.

Milner (Mančester siti) - Arsenal je već bio načet (igrao s igračam manje) kada je Milner projektilom iz ugla zatresao mrežu.

Lampard (Čelzi) - za njega je drugi dio sezone čista borba za ugovor u Čelziju. Lampard ga je zaslužio davno, ali Roman Abramovič baš i nije raspoložen da zadrži legendu kluba.

Hamšik (Napoli) - „assistman” - Slovak je već dobio nadimak u Italiji. Hamšik je trenutno najbolji asistent u Seriji A.

NAPAD

Van Persi (Mančester junajted) - bio je strijelac na posljednjih osam od devet utakmica u Premijer ligi. U tim mečevima „đavoli” su samo jednom kiksali, i to baš u duelu kada nije tresao mrežu - protiv Svonsija na „Libertiju”.

Palasio (Inter) - Don Palasio, kako ga zovu navijači milanskog kluba, praktično je sam izlazio na kraj s odbranom Peskare.

Lukaš Moura (PSŽ) - debi Brazilca u Parizu je bio odličan, ali ga je pokvario remi bez golova protiv Ajačija.

Sansone (Parma) - više nije anonimus nakon što je dao gol Juveu. Mladi Italijan je rođen u Minhenu, prošao je mlađe kategorije Bajerna...

Soldado (Valensija) - „slijepi miševi” imaju samo jedan cilj - da i dogodine igraju u Ligi šampiona. Soldado čini da taj san i dalje bude realan.

Mesi (Barselona) - i u 2013. je ušao s istim apetitom da trese mreže. Čak je imao i obzira prema Malagi, pa je pogodio samo jednom.

Bonus video: