Dijego Milito ide u Arsenal

Milito je u Inter stigao maja 2009. godine iz Đenove, a bio je jedan od najzaslužnijih što je Inter u sezoni 2009/2010. osvojio triplu krunu - Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Italije
0 komentar(a)
Dijego Milito, Foto: Beta/AP
Dijego Milito, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2013. 15:06h

Ako je vjerovati pisanju italijanskih i britanskih medija, došlo je vrijeme da se Dijego Milito i Inter raziđu nakon tri i po godine saradnje.

Ekipa Andree Stramaćonija je u subotu veče pred svojim navijačima savladala Peskaru (2:0), a u prvoj postavi nije bilo iskusnog Argentinca.

Strateg Intera je njegov izostanak obrazložio riječima da ima problema sa mišićem, a u igru ga je uveo tek u 87. minutu.

Međutim, italijanski novinari su od britanskih kolega saznali da je 33-godišnji Milito ostao na klupi jer se uskoro seli u Arsenal.

Arsen Venger traži iskusnog napadača, jer "tobdžije“ imaju dosta problema sa realizacijom nakon odlaska Robina van Persija, pa smatra da je Milito idealno rješenje.

Milito je u Inter stigao maja 2009. godine iz Đenove, a bio je jedan od najzaslužnijih što je Inter u sezoni 2009/2010. osvojio triplu krunu - Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Italije.

Karijeru je počeo u Rasingu iz Aveljanede, a osim za Inter i Đenovu, igrao je još i za Saragosu.

Reprezentativac Argentine je od 2004. godine.

Bonus video: