Abramovič nudi Gvardioli 22 miliona eura po sezoni

Ako bivši trener Barselone prihvati ponudu, postaće najplaćeniji trener na svijetu za zaradom od nevjerovatnih 54 miliona funti (66 miliona eura) za tri sezone
4 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2013. 19:40h

Romanu Abramoviču, vlasniku Čelzija, dosta je neizvjesnosti.

Odlučio je da, kako prenose ostrvski mediji, Pepu Gvardioli uskoro stavi na sto ponudu po principu uzmi ili ostavi od 18 miliona funti (22 miliona eura) godišnje.

Ako bivši trener Barselone prihvati ponudu, postaće najplaćeniji trener na svijetu za zaradom od nevjerovatnih 54 miliona funti (66 miliona eura) za tri sezone, što je više nego duplo od zarade Aleksa Fergusona, koji je najplaćeniju strateg u britanskom fudbalu.

Rus ne odustaje od dovođenja Gvardiole na “Stemford bridž”, iako je 41-godišnji Španac odbio tri njegove ponude prošlog ljeta, poslije napuštanja “Nou Kampa”.

Rafa Benitez je siguran u ovom trenutku, ali mu ugovor važi do kraja sezone i nema nagovještaja da će dobiti trajni posao, bez obzira da li će ove sezone osvojiti neki trofej ili ne.

"Roman je uvijek želio Pepa. On je izbor broj jedan i Čelzi će mu poslati još jednu veliku ponuda. Benitez će ostati do kraja sezone, a njegov zadatak je da završi među prva četiri tima i da osvoji jedan trofej”, rekao je za “Dejli Ekspres” izvor blizak Abramoviču.

Osim Čelzija, za dovođenje Španca interesuju se Bajern iz Minhena, Mančester junajted i Mančester siti.

Bonus video: