Mbiva: Sanjam dres Mančester junajteda

„Sanjam kako postižem odlučujući gol glavom poslije kornera i na koljenima klizim ka korner zastavici proslavljajući ga sa cijelim stadionom”, opisao je Mbiva za „Frans fudbal”
0 komentar(a)
Mapua Janga-Mbiva, Foto: Beta/AP
Mapua Janga-Mbiva, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2013. 14:18h

Mančester junajted, Arsenal i još neki klubovi prate igre Mapue Janga-Mbive, defanzivca Monpeljea.

Kapiten tima koji je prvi put u istoriji donio titulu na „De la Moson” je, međutim, rekao šta želi - zanima ga samo prelazak na „Old traford”.

Mbiva ima i državljanstvo Centralno-Afričke Republike, ali je skupio tri nastupa za Francusku i sada želi da napravi veliki korak naprijed u karijeri.

„San mi je da nosim dres Junajteda na 'Old trafordu'. Sanjam kako postižem odlučujući gol glavom poslije kornera i na koljenima klizim ka korner zastavici proslavljajući ga sa cijelim stadionom. To bi bilo ispunjenje sna”, opisao je Mbiva za „Frans fudbal”.

Prošle godine je izabran u najbolji tim sezone u Ligi 1, a iako je najbolji na poziciji štopera može da igra i na obje bekovske pozicije.

Veoma je jak i saradnici ser Aleksa Fergusona misle da bi mogao da bude odlična zamena za Nemanju Vidića, koji se bliži kraju karijere.

Mbiva nije ni pretjerano skup. Poslije šest sezona u seniorskom timu matičnog kluba, uprava Monpeljea je spremna da mu izađe u susret i da ga pusti za oko 10 miliona eura.

Izvjesno je, ipak, da do transfera neće doći u januaru, ali je vrlo moguće da će se čitav posao završiti već prvih dana ljetnjeg prelaznog roka.

Bonus video: