Akcije FK Budućnost uskoro na prodaji

FK Budućnost jedini je sportski kolektiv u Crnoj Gori koji je prije nekoliko godina transformisan u akcionarsko društvo, sa većinskim paketom akcija koje su u vlasništvu glavnog grada
91 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 16:04h

FK Budućnost pokušaće da se izbori sa finansijskom krizom tako što će akcije kluba uskoro staviti na berzu, najavio je predsjednik Skupštine podgoričkog kluba Miomir Mugoša danas uoči početka priprema za drugu polusezonu.

"To možda i nije najpopularnija opcija, ali svakako je jedno od rješenja", istakao je Mugoša.

Fudbalski klub Budućnost jedini je sportski kolektiv u Crnoj Gori koji je prije nekoliko godina transformisan u akcionarsko društvo, sa većinskim paketom akcija koje su u vlasništvu glavnog grada.

Da li će se pojaviti "supermen" koji će uložiti u klub koji odavno ne posluje profitabilno ostaje da se vidi, tek Mugoša je istakao da je razgovora o prodaji bilo i ranije.

"Bile su aktuelne kompanije sa Kipra i Emirata, ali i jedna domaća. Da li je ona i dalje zainteresovana to ćemo vidjeti, s obzirom da je kriza", rekao je Mugoša.

Teška besparica pogodila je najveći crnogorski klub pred start priprema za drugi dio sezone, pa su tako fudbaleri odradili prvi trening bez četiri posljednje plate iz 2012. godine, kao i obećane nagrade za titulu osvojenu prošle sezone.

Mugoša je najavio da će dio duga uskoro biti izmiren.

"Do 15. u ovom mjesecu biće uplaćen dio sredstava, tako da će nakon tog datuma ostati neizmirene samo novembarska i decembarska plata".

Budućnost u međuvremenu drži palčene da Dinamo proda Fatosa Bećiraja, čime bio se značajan dio sredstava slio u podgorički klub.

"Taj aranžman se još nije desio, a nama pripada 30 odsto od naredne prodaje", istakao je Mugoša.

Gradonačelnik Podgorice, koji je više od deceniju na čelu FK Budućnosti, tako je nakon ko zna koliko vremena govorio isključivo o fudbalskim temama. U razgovoru sa novinarima u prostorijama kluba na Starom aerodromu zadržao se mnogo više nego na sastanku sa igračima.

Njima, uostalom, nije puno zamjerao. Kritikovao je - trenersku struku.

"Drugo mjesto u prvoj polusezoni, s obzirom na uslove u kojima smo funkcionisali i tendenciju da pružimo šansu mladima, nije neuspjeh. Ono što zamjeram jeste malo bolećiv odnos trenera prema igračima. Treneri će ubuduće morati mnogo više da rade sa mladim igračima, i individualno i kolektivno. Ako radni dan za administraciju traje osam sati, od trenera se očekuje da makar šest provedu na terenu", istakao je Mugoša.

Njegov recept za izlazak iz krize je, dakle, žešći rad, ali i tržišno poslovanje.

"S igračima su sklopljeni ugovori koji im dozvoljavaju potpunu slobodu prilikom tansfera", naveo je Mugoša, istakavši da od svih fudbalera najveće interesovanje vlada za mladog reprezentativca Marka Vukčevića.

Mugošino "fudbalsko" druženje sa novinarima bilo je prilika da se protresu i ostale teme. Recimo - kako to da je Budućnost osvojila svega dva od mogućih 12 trofeja u nezavisnoj Crnoj Gori.

Gradonačelnik Podgorice dao je malo opširniji odgovor:

"Fudbal je danas dostupan svima, ko ima novca može da napravi rezultat. U Crnoj Gori je kapital kada je u pitanju fudbal jedno vrijeme bio prisutan u Zeti, potom i u Pljevljima. Što se tiče nas mi smo odlučili da radimo bez senzacija i afera, već smo se vodili stvarnim interesima kluba. Mislim da je glavni grad u proteklom periodu napravio ogroman iskorak kada je u pitanju klupska infrastruktura. Siguran sam da rezultat mora doći, kao što sam siguran da je sve trofeje koje je do sada osvojila Budućnost, osvojila čisto, korektno i profesionalno", naveo je Mugoša.

Galerija

Bonus video: