Blater pozvao fudbalere da ne napuštaju teren

Blater je pohvalio fudbalera Milana Kevina-Prinsa Boatenga, koji je zbog uvreda navijača na rasnoj osnovi napustio teren na prijateljskoj utakmici protiv nižerazredne Pro Patrije
0 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Reuters
Sep Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2013. 14:56h

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ponovo je pozvao fudbalere da ne napuštaju teren iz protesta zbog uvreda na rasnoj osnovi.

U intervjuu koji je danas objavio Skaj Sport, Blater je pohvalio fudbalera Milana Kevina-Prinsa Boatenga, koji je zbog uvreda navijača na rasnoj osnovi napustio teren na prijateljskoj utakmici protiv nižerazredne Pro Patrije prošle nedjelje.

On je, međutim, rekao da to nije dugoročno rješenje za problem rasizma na stadionima širom svijeta.

"To je bio dobar potez Boatenga, ali napuštanje terena nije rješenje. To je bilo upozorenje, da će igrači odlaziti ako navijači ne budu vodili računa o fudbalu, ali - nije rješenje. Odlascima nikada ne možete riješiti probleme u privatnom životu, ili svoje ekonomske probleme", rekao je Blater.

"Održaćemo sastanak sa igračima povodom rasizma i diskriminacije, na kome mora biti solidarnosti i razumijevanja. Moramo da iskorijenimo rasizam. To možemo uraditi samo ako svi fudbaleri budu učestvovali", dodao je predsjednik FIFA.

Bonus video: