Navijači Lovćena: Spasimo svetinju

Lovćen zaslužuje mnogo veću pažnju i mnogo bolje uslove u svom gradu i u svojoj državi, makar zbog generacija koje to iznesoše, a nerijetko i životima platiše svoj patriotizam.
8 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 20:49h

Apel za spas Fudbalskog kluba Lovćen, koji ove godine slavi stogodišnjicu postojanja, a koji doživljava teške dane i prijeti mu ispadanje iz Crnogorske fudbalske lige, danas su uputili i navijači sa Cetinja. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“U ime navijača FK Lovćen obraćamo se državi Crnoj Gori, Prijestonici Cetinje, Fudbalskom savezu Crne Gore, rukovodstvu Lovćena i široj sportskoj javnosti povodom aktuelnih problema u cetinjskom prvoligašu.

Iz dana u dan u crnogorskoj javnosti putem medija iznose se problemi koji ugrožavaju dalji opstanak najstarijeg sportskog udruženja u Crnoj Gori, FK Lovćen koji proslavlja stotinu godina postojanja, a koji su uglavnom materijalne prirode, što dovodi i do organizacionih problema u funkcionisanju kluba.

Kao navijači i kao građani Cetinja svakako bismo više voljeli da na stogodišnjicu slavimo izgradnju i otvaranje novog stadiona na Obilića poljani, kao i učešća našeg kluba u nekom evropskom takmičenju, nego što strepimo za klub koji je pred gašenjem ili ispadanjem iz Prve crnogorske lige.

Lovćen zaslužuje mnogo veću pažnju i mnogo bolje uslove u svom gradu i u svojoj državi, makar zbog generacija koje to iznesoše, a nerijetko i životima platiše svoj patriotizam.

Naše generacije su u obavezi da to što drugi stvoriše sačuvaju od propadanja za buduća pokoljenja i zato apelujemo na sve pomenuta institucije da daju doprinos očuvanju najstarije sportske organizacije u Crnoj Gori, kao i da ne dozvolimo da naš klub izgubi sjaj u godini jubileja.

Navijači najstarijeg kluba su još ljetos izabrali svog predstavnika za skupštinu koja se još uvijek nije održala, što dovodi u pitanje vitalno funkcionisanje kluba.

Ne optužujući bilo koju stranu i bez etiketiranja bilo koga, želimo skrenuti pažnju na ovaj problem i pokazati brigu za naš klub.

Zbog toga i svih nagomilanih problema u klubu organizovaćemo okupljanje navijača prije početka proljećnog dijela lige i tražiti od rukovodstva kluba i Prijestonice Cetinje informacije o stanju u klubu.

Svjesni smo da Lovćen nije klub od evropskog uticaja, ali ima istorijski značaj u Crnoj Gori, a mi kao navijači i građani Cetinja napominjemo da nemamo drugi klub, nemamo drugi grad i nemamo drugu državu”, kaže se u saopštenju navijača Lovćena.

Bonus video: