Krstajić: Drim-tim spreman za Švajcarsku

„Biće nekih taktičkih promjena, ali nećemo odstupati od sistema igre“, rekao je selektor Srbije
96 pregleda 11 komentar(a)
Nemanja Matić i Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Nemanja Matić i Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 18:45h

Mladen Krstajić je za obračun sa Švajcarskom spremio, kako on kaže, drim-tim.

Selektor Srbije je na pitanje švajcarskih novinara da li će neiskustvo njegovog tima na velikim takmičenjima (kao nezavisna država igrali samo Mundijal 2010. godine) imao spreman odgovor:

„Pored mene sjedi legenda Mančestera (Nemanja Matić, op.a), u svlačionici se sprema drim-tim. Nemaju oni problem da izađu pred 60.000 ljudi. Veoma smo srećni i zadovoljni što smo obradovali narod. Srbiji mogu da poručim da bude spokojna. Igrači će pokazati želju, volju i pamet“.

Najavio je selektor „orlova“ i određene promjene u odnosu na tim koji je savladao Kostariku sa 1:0, ali nije detaljisao.

„Biće nekih taktičkih promjena, ali nećemo odstupati od sistema igre. Garantujem vam da ćemo dati sve od sebe. Bićemo agresivni i raspoloženi i poštovaćemo fer-plej. Švajcarci su taktički potkovani, igraju dugo zajedno. Znamo šta su im vrline i mane. Dobro smo ih prostudirali. Biće žestoko“.

Krstajić je diplomatski odgovorio na pitanje o Kosovarima u dresu Švajcarske.

„Politika me ne zanima. To sam rekao 100 puta, i ovo je 101. put“, naglasio je 44-godišnjak rođen u Zenici.

Srbija u meč ulazi sa tri boda i novim trijumfom bi osigurala plasman u osminu finala, jer bi imala pet bodova više od Švajcarske.

„Naravno smo svjesni činjenice da u slučaju pobjede idemo u drugi krug. Ispred sebe imamo dobru selekciju, koja hoće da nas ugrozi. Ima mnogo kvaliteta. Poštujemo je, ali od prvog do 90. minuta ćemo pokušavati da je ugrozimo. Imamo kvalitet za tako nešto. Upoznati smo sa snagom Švajcaraca. Imaju mnogo individualnih kvaliteta. Biće paklena utakmica“, rekao je Matić.

As Mančester junajteda ulogu favorita prepušta rivalu.

„Švajcarci su kvalitetniji od svih iz naše kvalifikacione grupe. Imali su samo jedan poraz u grupi. Nikada ne ulazim u meč da uzmem bod, ali ne možete uvijek da pobijedite. Realno, oni su favoriti. Ali, plasirali smo se na Mundijal, pobijedili na prvoj utakmici i nadam se da nećemo ovdje da stanemo“, naglasio je Matić.

Bonus video: