Poulsen do antirekorda starog 80 godina, slavljenici Mbape, Eriksen, Ljoris...

Kapiten Australije Mile Jedinak postigao je tri posljednja gola "kengura" na svjetskim prvenstvima - sva tri sa penala
54 pregleda 1 komentar(a)
Jusuf Poulsen, Foto: Reuters
Jusuf Poulsen, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 17:14h

Vezista danske selekcije Jusuf Poulsen, izjednačio je 80 godina star antirekord Brazilca Domingosa da Gija, koji je u prva dva meča Mundijala skrivio po jedanaesterac. Poulsen je protiv Perua bio meč viner, jer je dao pobjedonosni gol, ali je imao sreću da penal koji je skrivio ne realizuje Kueva.

Danas je imao manje sreće, jer je njegovu igru rukom snimio VAR, a kapiten Australije Mile Jedinak je bio siguran izvođač u 38. minutu. Taj gol je prekinuo niz Kasperu Šmajhelu, golmanu Danaca od čak 571 minut bez primljenog gola. Posljednji koji je savladao sina čuvenog Petera je Irac Šejn Dafi u 6. minutu utakmice odigrane 11. novembra prošle godine, kada su Danci slavili sa 5:1.

A gol za Dance u remiju sa Australijom postigao je vezista Totenhema Kristijan Eriksen, koji je proglašen najboljim akterom utakmice. Eriksen je u posljednjih 18 utakmica Danske postigao 13 golova uz pet asistencija.

Ugo Ljoris prvi je golman u istoriji Galskih pjetlova koji je u nacionalnom dresu branio 100 puta. Njegova jubilarna, 100. utakmica je duel 2. kola sa Peruom. U istoriji francuske selekcije Ljoris je sedmi koji je ispunio kvotu od 100 nastupa, ali je jedini golman. I Ljoris je odbranio pobjedu "trikolora" od 1:0 protiv Perua.

A njegov najmlađi saigrač, 19-godišnji Kilijan Mbape, najmlađi je strijelac u istoriji francuske selekcije na svjetskim prvenstvima, jer je golom protiv Perua srušio rekord Davida Trezegea koji je bio godinu stariji.

Kapiten Australije Mile Jedinak postigao je tri posljednja gola "kengura" na svjetskim prvenstvima - sva tri sa penala.

Rusiju je do sada od početka Mundiajla posjetilo 900 hiljad navijača, najviše iz Švedske, Njemačke i Poljske.

Najmanje iz Paname i Engleske, koja je medijskom harangom spriječila veliki broj fudbalskih zaljubljenika, upoređujući odlazak u Rusiju sa putem u nacističku Njemačku.

Pošto prvenstvo u Rusiji, po opštoj ocjeni je pravi praznik fudbala, tih 2.500 navijača Gordog Albiona do starta njihove selekcije u Vladivostoku, su pravi dobitnici.

Bonus video: