Kavani - prva faca Serije A

Urugvajac je upisao het-trik protiv Rome (4:1) i time je došao na prvo mjesto liste strijelaca u prvenstvu
0 komentar(a)
Kavani, Foto: Beta/AP
Kavani, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2013. 13:16h

Nakon još jedne maestralne partije u Seriji A, Italija bruji o samo jednom čovjeku - Edinsonu Kavaniju, fudbaleru Napolija koji prema fudbalu osjeća jednaku strast kao i sami navijači ovog kluba sa juga Italije.

Urugvajac je upisao het-trik protiv Rome (4:1) i time je došao na prvo mjesto liste strijelaca u prvenstvu. Dosadašnji „kapokanonijere” Stefan El Šaravi je ostao na 14, a Kavani je poletio na 16 pogodaka.

Demba Ba je sa dva gola uljepšao debi u dresu Čelzija, dok je Danijel Staridž u prvom meču kao član Liverpula takođe bio strijelac.

GOLMANI

Perin (Peskara) - šanse su se ređale kao na traci pred golom Peskare, prvih pola sata mladi golman nije znao odakle stižu projektili. Perin je branio sve, to je bio uvod u senzaciju na „Frankiju”.

Vorm (Svonsi) - čovjek za velike utakmice. Arsenal bi se prošetao kroz Vels u FA kupu da nije bilo njega.

Kasiljas (Real Madrid) - prinudno je stao na gol Reala protiv Sosijedada i odbijanjem da uzme kapitensku traku dokazao Žozeu Murinju da mu neće nikada oprostiti što ga je preselio na klupu prije dvije sedmice.

ODBRANA

Karvaljo (Real Madrid) - Specijalni ga je otpisao na startu sezone, a sada je u moru kontroverzi morao da mu opet ukaže šansu...

Mađo (Napoli) - zapečatio je debakl Rome u Napulju posljednim golom na utakmici.

Gibs (Arsenal) - lijevi bek kojeg navijači Arsenala godinama čekaju da bljesne. U Svonsiju je makar na trenutak pokazao da ga vrijedi čekati.

Spahić (Sevilja) - potpisao je tri boda protiv Osasune.

SREDINA

Mata (Čelzi) - Čelzi se samo prvih pola sata mučio u Sautemptonu. Onda se razigrao Španac, počeo da „dijeli asistencije” i za „plavce” je tada sve bilo lakše.

Pjati (Valensija) - u ovom sastavu Valensije, on je bez konkurencije najveći majstor. Ovaj omaleni Argentinac je donio tri boda u Granadi.

Dajer (KPR) - problematični veteran je spasao „rendžere” eliminacije iz FA kupa. KPR će morati na popravni u Birmingem protiv VBA.

Vajman (Aston Vila) - u Aston Vili se nazire izlaz iz tunela - „viljenaci” su počeli da daju golove i da pobjeđuju.

Kandreva (Lacio) - protiv Kaljarija nije riješio meč evrogolom kao po običaju, ali je postao heroj i pogotkom sa bijele tačke.

NAPAD

Kavani (Napoli) - čast svima, ali Kavani je trenutno najveća zvijezda u Seriji A. I u Napoliju znaju koga imaju, zato su i odbili ponudu od 55 miliona eura za Matadora.

Di Natale (Udineze) - godine mu ne smetaju da bude brz kao metak. Za odbranu Intera je dva puta bio neuhvatljiv i spasa nije bilo.

Van Persi (Mančester junajted) - Junajted su minute dijelile od ispadanja iz FA kupa od Vest Hema. Ali, Holanđanin zna svoj posao.

Ba (Čelzi) - debi iz snova sa dva gola se nije svidio jedino Fernandu Toresu, njegovom konkurentu za mjesto u napadu.

Ronaldo (Real Madrid) - njegov golgeterski skor nikada nije bio sporan. Problem je samo što ove sezone ne može da postigne golova koliko čudna Realova odbrana može da primi...

Ikardi (Sampdorija) - Juve je pao u Torinu zahvaljujući dvostrukom strijelcu koji dolazi iz Argentine.

Staridž (Liverpul) - Liverpul je preživio nižerazredni Mansfild, a Staridž pogodio već na debiju.

Bonus video: