Gluščević ponovo u zamahu

U Haifi se osjećam kao kod kuće, brzo sam se navikao na novu sredinu. Volio bih da i ove sezone krenem sa golovima, ali kao što rekoh - nisam zakasnio, ima još dosta da se igra
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2013. 16:53h

Nova godina počela je na lijep način za nekadašnjeg kapitena Mogrena - Vladimir Gluščević je u subotnjem meču sa Bnej Jehudom u elitnom šampionatu Izraela postigao vodeći gol za Hapoel Haifu (2:1). Važnost utakmice motivisala je crnogorskog internacionalca koji je već u drugom minutu načeo goste i nagovijestio da je tim iz Haife spreman da prekine lošu rezultatsku seriju (uprkos trijumfu, Gluščevićeva ekipa trenutno je posljednjeplasirana).

"Imali smo zaista jako lošu seriju - slabo smo počeli prvenstvo, a pratili su nas i brojni problemi, povrede, loša forma... Ljudi iz kluba nisu navikli da je ekipa na ovom mjestu. Dobro je, međutim, što smo savladali ekipu koja je po kvalitetu među tri najbolje u Izraelu. Vjerujem da ćemo nakon ovoga lakše pobjeđivati", ističe Gluščević.

Bivši golgeter Mogrena lani je rešetao mreže na Bliskom istoku i postigao devet golova za nepunu takmičarsku sezonu (u Izrael stigao u septembru 2011. godine). A ovosezonski golgeterski bilans je, kao i učinak ekipe, skromniji...Gluščević je protiv Bnej Jehude postigao treći pogodak u šampionatu.

"Uz golove u prvenstvu, dva puta sam bio strijelac u Superkupu. Lani sam postigao puno golova, ali sam u međuvremenu imao i tešku povredu koja me je odvojila od terena na dva i po mjeseca. No, iskustvo mi sugeriše da je najteže da krenem...Vjerujem, dakle, da će u narednom periodu biti dosta golova", dodao je Gluščević.

Korpulentni špic zadovoljan je dosadašnjim boravkom u Izraelu, i ne samo na fudbalskom planu...

"U Haifi se osjećam kao kod kuće, brzo sam se navikao na novu sredinu. Volio bih da i ove sezone krenem sa golovima, ali kao što rekoh - nisam zakasnio, ima još dosta da se igra. Cilj je bio da se borimo za jedno od prvih pet mjesta i osiguramo plasman u Evropu, ali imamo bolju ekipu nego što to govori pogled na tabelu. Nećemo, međutim, imati problema da sačuvamo prvoligaški status, takmičenje se kasnije nastavlja kroz plej-of i plej-aut", zaključio je 33-godišnji Budvanin.

Danas bitka za trofej u Superkupu

Gluščević, koji je na domaćoj sceni osvojio titulu i Kup sa Mogrenom, danas ima šansu da se okiti peharom i u inostranstvu. U finalu izraelskog Superkupa njegova ekipa odmjeriće snage sa Hapoel Berševom.

"Vidjećemo šta će biti, a bilo bi mnogo lijepo kada bismo osvojili pehar. Jasno je da je svaki trofej dragocjen", priznaje Gluščević.

Galerija

Bonus video: