Berluskoni: Milan će i dalje napuštati terene

"Na kojem god se meču ponovi sličan incident, igrači Milana će napustiti teren. Ovo nije samo moj stav, već svih fudbalera, trenera Alegrija i moje kćerke Barbare", kaže Berluskoni
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Telegraph
Silvio Berluskoni, Foto: Telegraph
Ažurirano: 05.01.2013. 15:32h

Fudbalski klub Milan neće trpjeti rasističke uvrede na račun svojih fudbalera i prekidaće utakmice kad god to bude potrebno, najavio je lično Silvio Berluskoni, prvi čovjek “roso-nera” i bivši premijer Italije.

Prijateljska utakmica između Milana i niželigaša Pro Patrije prije dva dana završena je skandalom, pošto su fudbaleri slavnog italijanskog kluba napustili teren u 26. minutu zbog rasističkih skandiranja manjeg dijela publike na račun Milanovih tamnoputih fudbalera.

Kevin Prins Boateng skinuo je dres i napucao loptu u vrh gledališta, nakon čega je napustio teren. Njega su potom slijedili trener Masimilijano Alegri i svi fudbaleri.

"Mogu da vam potvrdim: Na kojem god se meču ponovi sličan incident, igrači Milana će napustiti teren. Ovo nije samo moj stav, već svih fudbalera, trenera Alegrija i moje kćerke Barbare (član uprave kluba)", saopštio je Berluskoni.

Incident na minijaturnom stadionu u gradiću Busto Arsicio, gdje je Milan došao da odigra prijateljski meč, prilično je uzburkao italijanske fudbalske vode, dok se timovi Serije A spremaju za nastavak šampionata nakon dvonedjeljne pauze.

“Rasizam i fudbal ne idu zajedno”, objavila je “Gazete delo sport” na prvoj strani, uz dodatak: Clamoroso!

Potez Boatenga i svih fudbalera Milana naišao je na odobravanje širom Italije.

"Telefonirao sam Kevinu ubrzo nakon što se desio incident. Šta sam mu rakao? Čestitao sam mu na potezu i poručio da to uradi opet ako se nešto slično ponovi".

Tužilac u gradiću Busto Arsicio u međuvremenu je odlučio da podigne optužbu protiv šačice navijača Pro Patrije zbog izazivanja rasne mržnje. Jedan čovjek je tokom ispitivanja u policiji već priznao da je umiješan.

Busto Arsicio je gradić od 80 hiljada stanovnika 25 kilometara sjeverno od Milana, a klub Pro Patrija nastupa u četvrtoj italijanskoj ligi.

Milan tu vjerovatno više neće igrati prijateljske utakmice.

Bonus video: