Hrvatski rulet za Mesija i Argentinu

“Mesiju ćemo pokazati da je Hrvatska jedna od najboljih na svijetu. Leo, želim ti sve najbolje u životu, ali ne sjutra”, poručio mu je Ivan Rakitić
0 komentar(a)
mesi argentina, Foto: Reuters
mesi argentina, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 09:14h

Umjesto za prvo mjesto u grupi, Argentina se protiv Hrvatske bori za goli život na Mundijalu.

Remijem sa Islandom (1:1), jedan od favorita za titulu već u drugom meču igra prvo finale.

Ako ne pobijede, a Island savlada Nigeriju, "gaučosi" će u posljednje kolo ući sa zaostatkom u odnosu na Hrvatsku i Island, i neće zavisiti sami od sebe.

Najgori scenario, koji apsolutno nije nemoguć, bio bi poraz od "vatrenih" i pobjeda Islanda - Argentina bi ostala na jednom bodu, a Island bi imao četiri, tako da bi mu u posljednjem kolu bio dovoljan remi sa Hrvatskom, koja bi već bila u osmini finala.

“Znamo kakva nas utakmica čeka i kakav je ulog. Mi smo Argentina, mi se ne plašimo”, rekao je selektor Horhe Sampaoli.

Ne plaši se ni Hrvatska, koja je mirna, ne i bezbrižna, ali sa tri boda, osvojena protiv Nigerije, svjesna da će ostati u igri, bez obzira kako se završi meč sa Argentinom.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, odbacio je mogućnost da njegov tim kalkuliše, čuva 0:0, brani se, kao što se branio Island...

'Mi nismo ekipa koja se brani. Nećemo se braniti ni protiv Argentine. Imamo sjajne igrače, a naš stil fudbala nije defanzivni”, naglasio je Dalić.

Centar priče o derbiju u Nižnjem Novgorodu je, ipak – Leo Mesi. Promašeni penal protiv Islanda stavio je dodatni teret na leđa argentinskom superstaru, cijela nacija očekuje njegov bljesak...

“Nas ima 40 miliona i ovo je Svjetsko prvenstvo svakog Argentinca, ne samo Leov Mundijal. Svi pogriješe, i on pogriješi, ali kao da se samo njegova greška vidi. On je već argentinski heroj i zauvijek će to biti, šta god da se dogodi”, naglasio je Sampaoli.

Mesijevo prisustvo na terenu može da impresionira mnoge, ali je i Hrvate. I zašto bi – Rakitić igra sa njim u Barseloni, Modrić i Kovačić su u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpulu, Perišić i Brozović u Interu.

“Mesiju ćemo pokazati da je Hrvatska jedna od najboljih na svijetu. Leo, želim ti sve najbolje u životu, ali ne sjutra”, poručio mu je Ivan Rakitić.

Mesi i njegova sposobnost da riješi i najkomplikovanije situacije neće poremetiti, ni promijeniti Hrvatsku, ali će Dalić koristiti bar dio “islandskog modela”

“Mesija ne možemo zaustaviti jedan na jedan, samo timski. Mesi nije Argentina, oni imaju fantastičan tim. Moramo da budemo kompaktni, slično kao i protiv Nigerije i jedino tako možemo da napravimo dobar rezultat. Kompaktnost i blok - to je recept za uspjeh'', rekao je Dalić, koji je na kraju poručio:

“Beskrajno vjerujem u moju reprezentaciju, moje povjerenje u igrače je beskonačno i za mene su oni najbolji na svijetu. Biće to utakmica u kojoj moramo uživati, ali i u kojoj moramo pokazati kvalitet i moć. Ako to pokažemo, onda smo sposobni za velike stvari''.

Bonus video: