Bizaran gol Koste donio prvi trijumf Špancima

Prvi trijumf Španije
62 pregleda 0 komentar(a)
Španija - Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Španija - Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 20:24h

Španija je 90 minuta morala da se bori protiv iranskog zida pred golom Alireze Beiranvalda, ali je nekako pronašla put do pobjede.

Bolje je reći - Španci su na silu došli do gola (1:0) koji joj je bio dovoljan da slave protiv "persijskih zvijezda" i upišu prvi trijumf na Mundijalu u Rusiji.

Selektor Fernando Jero će, dakle, imati glavobolje nakon ove utakmice, jer Španija nije uradila mnogo, iako je posjed lopte bio gotovo 80 odsto u korist "crvene furije".

A Iran ima za čime da žali, jer je poklekao na čudan način. Igrao se 54. minut kada se Dijego Kosta čupao i vukao sa dva protivnička igrača, prije nego je Morteza Puraligandži u želji da otkloni opasnost pogodio protivničkog igrača loptom, a ona se od Kostinog koljena odbila u mrežu.

Utisak je da bi Španija nekako i postigla pogodak da nije na taj bizaran način, ali je Iran tek poslije tog momenta pokazao da umije i da bude opasan.

Stvorio je tri ozbiljne situacije u kaznenom prostoru, a najbolju je imao Mehdi Taremi koji je u 86. minutu nadskočio Đerara Pikea, ali i šutirao glavom preko gola.

Tom šansom su otišle nade Irana da može do senzacije, ali šanse da prođe u osminu finala svakako nisu izgubljene.

Tim Portugalca Karlosa Keiroša pred posljednje kolo ima bod manje od Portugala sa kojim se sastaje 25. juna.

IRAN - ŠPANIJA 0:1

Kazanj - Stadion "Kazanj arena". Gledalaca: 42.718. Sudija: Andres Kuna (Urugvaj). Strijelac: Kosta u 54. minutu. Žuti kartoni: Amiri, Ebrahimi (Iran).

Iran: Beiranvand, Rezejan, Puraligandži, Hoseini, Hadži Safi (69. Mohamadi), Ebrahimi, Ezatolahi, Ansarifard (75. Jahanbahš), Taremi, Amiri (86. Godos), Azmun.

Španija: De Hea, Karvahal, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Inijesta (71. Koke), David Silva, Isko, Vaskes (79. Asensio), Kosta (89. Rodrigo).

Bonus video: