Junajted siguran, deset golova na "Emirejtsu"

Arsenal savladao Njukasl rezultatom 7:3, a Aston Vila je u kanalu - izgubila je i od Vigana kod kuće (3:0) i sada u seriji od tri poraza ima nestvarnu gol razliku - 0:15!
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 19:50h

Mančester junajted je 2012. zaokružio na pravi način - na „Boksing dej” je napravio razliku od sedam bodova u odnosu na Mančester siti, a sada je i sačuvao pobjedom protiv neugodnog Vest Broma (2:0).

Ser Aleks Ferguson je po navici rotirao ekipu, šansu je ovog puta dobio i povratnik Šinđi Kagava, na klupi su ostali Robin van Persi, veterani Pol Skols i Rajan Gigs, ali su tri boda, uz dosta problema, upisana.

Garet Mekoli je autogolom u 9. minutu donio prednost "crvenim đavolima", a konačan rezultat je postavio Van Persi u 90.

"Robin je promijenio utakmicu. Ulaskom Skolsa i njega smo dobili snagu, prije toga je VBA dominirao. U dobroj smo poziciji, odmorili smo pojedince, pobijedili smo i bićemo svježi za duel sa Viganom u utorak", rekao je Ferguson, koji u ponedjeljak puni 71 godinu.

Ovo je tek četvrta od ukupno 16 pobjeda ove sezone u prvenstvu u kojoj tim sa "Old traforda" nije primio gol.

Džeko osvojio "Kerou roud"

Siti je, s druge strane, preživio pakao u Noriču - slavio je sa 4:3, a dva gola u drugom poluvremenu je postigao s igračem manje (u finišu prvog dijela je isključen Samir Nasri).

Dva pogotka je postigao Edin Džeko, upisali su se i Serhio Aguero i Ban (autogol poslje šuta Džeka).

Domaćin je od 75. minuta, kada je smanjio na 4:3, napadao svim snagama, ali su "građani" preživjeli gostovanje na kojem su do sada pali, između ostalih, Junajted, Arsenal...

"Igrali smo fantastično prvih 25 minuta, trebalo ja da damo tri, četiri gola... Ne bih rekao da se ovaj meč bitno razlikovao od onog u Sanderlendu. Razlika je samo što smo ovog puta pogađali. Pokazali smo da smo u igri za titulu, da ne smijete da nas otpisujete", kazao je Roberto Manćini.

Arsenal sedmicom častio "svrake"

Čudesan meč je odigran u sjevernom Londonu - Arsenal je pobijedio Njukasl sa 7:3, iako je do 64. minuta rezultat bio neriješen (3:3).

Teo Volkot je upisao het-trik za delirijum na stadionu, jer je publika dugo nakon završetka meča skandirala njegovo ime i tražila da ostane "tobdžija".

Dva puta se upisao Olivije Žiro, a po jednom Lukas Podolski i Aleks Okslejd-Čembrlen. Strijelci za "svrake" su bili Demba Ba (dva pogotka) i Silvan Marvo.

Volkot sve vrijeme pokušava da ubijede Arsena Vengera da može da bude napadač. Danas je definitivno natjerao Francuza da mu povjeruje.

"Pokazao sam menadžeru sve što znam. Nadam se da ću biti napadač i ubuduće", rekao je Volkot i ostavio dilemu kada je njegova budućnost u Arsenalu u pitanju.

"Moje je da nastavim da igram fudbal najbolje što znam. Pregovori su u toku i sve će se brzo znati", dodao je Volkot.

Vila u kanalu

Od Aston Vile niko i nije očekivao borbu za Evropu ili nešto više, ali je takođe malo ko vjerovao da "vilenjaci" mogu da padnu tako nisko.

Tim iz Birmingema ima bod i meč više od Sautemptona koji je u zoni ispadanja.

Sve to se sastavu Pola Lamberta desilo nakon užasne serije od tri poraza u kojoj je primio čak 15 golova, a da nije postigao nijedan!

Čelzi je načeo Vilu (8:0), potom je Totenhem ponizio na "Vila parku" (4:0), a sada se pridružio i Vigan i savladao je sa 3:0.

"Moramo da se skupimo i nastavimo borbu, klubu nije prvi put da je u ovako teškoj situaciji", poručio je Lambert.

Stadion je bio poluprazan već u 56. minutu, nakon trećeg pogotka Vigana.

"Razumijem navijače u potpunosti, razočarani su. Moja je odgovornost, jer je ovo moj tim. Ne mogu za našu publiku da kažem ništa loše, jer je uvijek bila fantastična", istakao je bivši menadžer Noriča i igračka legenda Seltika.

Rezultati

Aston Vila - Vigan 0:3 (Ramis 3, Bojsi 52, Kone 56)

Fulam - Svonsi 1:2 (Ruis 56 - Grejem 19, De Guzman 52)

Mančester j. - VBA 2:0 (Mekoli (autogol) 9, Van Persi 90)

Norič - Mančester siti 3:4 (Pilkington 15, Martin 63, 75 - Džeko 2, 4, Aguero 50, Ban (autogol) 67)

Reding - Vest Hem 1:0 (Pogrebnjak 5)

Stouk - Sautempton 3:3 (Džons 16, Apson 67, Džerom 90 - Lambert 90, Rodriges 24, Vilkinson (autogol) 36)

Arsenal - Njukasl 7:3 (Volkot 20, 73, 90, Okslejd-Čembrlen 50, Podolski 64, Žiro 84, 87 - Ba 44, 69, 59)

Sjutra

Everton - Čelzi 14.30

KPR - Liverpul 17.00

Galerija

Bonus video: