Rudar prijeti istupanjem!

"Bolje je da nam brišu sve što smo do sada osvojili nego da igramo nazor i budemo „topovska hrana“ protivnicima", kaže potpredsjednik Rudara Radenko Petrović
14 komentar(a)
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2012. 11:58h

Do prije godinu ili dvije u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu nisu se pominjali problemi koji su imali dodirnih tačaka sa novcem.

Njega je bilo dosta, pravili su se jaki timovi, osvajali trofeji, tekli med i mlijeko, trošilo se i više nego što treba...

U međuvremenu je kasa počela da se prazni, pojedini igrači da odlaze, titule da zaobilaze Golubinju, pa je samo zahvaljujući vanrednom angažovanju onih fudbalera koji su ostali u Pljevljima, kao i Dragana Radojičića (prošle) i Nikole Rakojevića (ove godine), Rudar bio ozbiljan kandidat za trofeje (u prošloj) i pri vrhu tabele (u ovoj sezoni).

Sada je, međutim, voda došla do poda. Teška finansijska situacija postala je još teža, klub praktično diše na škrge, lijepe perspektive nema ni u naznakama, para ni za lijek, pa je veliko pitanje da li će Pljevljaci uopšte i nastaviti prvenstvo.

"Ovako, izgleda, dalje neće moći. Ne samo da ne možemo da ispoštujemo igrače već nemamo novca ni za telefon ili za angažovanje razglasa na utakmicama, a da ne pominjem neke važnije obaveze. Klupska kasa je bukvalno prazna, pa stoga i ne čudi razmišljanje da oslobodimo prvotimce svih obaveza i damo im odriješene ruke da odu. Svojim više nego korektnim odnosom prema Rudarovom dresu zaslužili su da im se koliko toliko vrati na sličan način. Međutim, da me neko pogrešno ne shvati - mi u upravi ne sjedimo skrštenih ruku".

"Svakog dana, svakog sata jurimo potencijalne sponzore, vučemo za rukav, objašnjavamo koliko naš klub znači u fudbalskom svijetu. Uzalud, bar za sada. Svi ćute, niko ni glavu da podigne, bar da kaže vidjećemo ili pokušaćemo. Ništa. Zaista ne znam šta se dešava, da li je nekome u interesu da sport u Pljevljima potpuno zamre. Eto, poslije rukometa, pa i košarke, red je izgleda došao i na fudbal", pokušava da objasni aktuelni trenutak potpredsjednik Rudara Radenko Petrović napominjući da je u proteklom periodu jedina pomoć stizala od FSCG.

On dodaje i da je napuštanje takmičenja opcija, ako se problemi hitno ne riješe. Bolje je, kaže, i to nego da se proljeće odigra sa omladincima ili kadetima.

"Time bi prvenstvo učinili apsolutno neregularnim, a to ne želimo, iako imamo dovoljno osvojenih bodova da i sa tom djecom ostanemo u prvoligaškom društvu. Ali, ako ne pronađemo sponzora, odnosno novac, neće nam preostati ništa drugo nego da istupimo iz takmičenja. Bolje je da nam brišu sve što smo do sada osvojili nego da igramo nazor i budemo „topovska hrana“ protivnicima", zaključuje Petrović.

Nestorović se vraća u Vojvodinu

Svi su izgledi da će standardni prvotimac Rudara Dušan Nestorović biti jedan od onih koji će ove zime napustiti Pljevlja. Ne možda zato što to želi, već mora da se vrati u Vojvodinu sa kojom ima ugovor. Nekadašnji strateg Rudara Nebojša Vignjević očigledno u svom timu želi iskusnog lijevog spoljnjeg čije kvalitete vrlo dobro poznaje.

"Biću na prozivci u Novom Sadu, a za dalje ćemo vidjeti. Još je rano za zaključke. Znam samo da sam pod Golubinjom uživao, igrao zajedno sa sjajnim momcima, trenirali su me vrhunski stručnjaci, mnogo sam naučio i, vjerujem, napredovao. Situacija je trenutno teška, novca nema, ali tvrdim da je i sa ovim sastavom Rudar ubjedljivo najbolji klub u državi. Nadam se da će se sve riješiti, da će se naći neko da pomogne, da će većina ekipe ostati na okupu i nastaviti da se bori za titulu", kaže popularni Nestor.

Bonus video: