Elita inspiriše Mijuška Bojovića

"U posljednja četiri meča nisam igrao zbog povrede, ali to je prošlo, sa nogom je sve u redu. A sada kada sam zdrav, vjerujem da ću se ponovo vratiti u tim", rekao je Bojović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 12:46h

Minula polusezona poslužila je nekadašnjem štoperu Rudara Mijušku Bojoviću da se afirmiše na najbolji način i na velikoj sceni – defanzivac belgijskog tima Šarlroa odigrao je 17 mečeva i postigao dva gola u dosadašnjem toku elitnog takmičenja.

Njegov tim će nastavak borbe za bodove (19. januara) dočekati sa 11. pozicije, sa šest bodova prednosti u odnosu na Lirs koji je u zoni ispadanja. Bojović je tako i u najjačem rangu nastavio tamo gdje je stao na kraju prethodne sezone kada se sa belgijskim klubom vratio u elitno takmičenje...

"U posljednja četiri meča nisam igrao zbog povrede, ali to je prošlo, sa nogom je sve u redu. A sada kada sam zdrav, vjerujem da ću se ponovo vratiti u tim. Konkurencija za mjesto u startnoj postavi je veoma jaka, nije nimalo lako, pogotovo kada ste stranac. Drago mi je i zbog golova, a prvi ovosezonski pogodak protiv Genta bio je veoma važan za ekipu", kazao je Bojović.

Kada je u januaru prošle godine iz Rudara stigao u Belgiju, Bojovićev tim je nastupao u elitnom rangu, ali se crnogorski štoper tada borio za mjesto u timu. Zbog toga je u protekloj polusezoni u punom smislu osjetio čari prvoligaške scene, igrajući protiv Anderlehta, Briža...

"Ispali smo iz elite u prvoj sezoni, ali smo se ekspresno vratili. Liga nije toliko jaka, ali nije ni slaba, mislim da je po kvalitetu među prvih 7-8 na Starom kontinentu. Ona je, međutim, dobra za mlade fudbalere i zaista sam prezadovoljan kako se odvija situacija. Izdvaja se pet-šest ekipa, ali je razlika u kvalitetu timova mala. Anderleht je neprikosnoven, ali tu su Briž, Standard i ostali", dodao je Bojović.

Uz nekadašnjeg mladog reprezentativca, za Šarlrou nastupa i bivši vezista Budućnosti Abraham Kudemor.

"Kudemor nam je jedan od boljih igrača, on je glavni na sredini terena. Postigao je nekoliko golova, imao i važnih asistencija", zaključio je Bojović.

Bonus video: