Francuzima ne smije da se ponovi Australija

"Neke stvari nisu bile dobre u prvom meču i svi to znamo. Ipak, ne vidim razlog zašto bismo sada pravili dramu. Bilo je najvažnije da protiv Australije pobijedimo, to smo i uradili", rekao je štoper "trikolora" Rafael Varan
0 komentar(a)
Francuska - Peru Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Francuska - Peru Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 08:29h

Od svih favorita na Svjetskom prvenstvu najslabiji utisak je do sada ostavila Francuska.

Blijeda igra i pobjeda od 2:1 nad Australijom uz dvije odluke uz pomoć VAR i video tehnologije - činjenica je da je viđeno premalo od jedne od najboljih evropskih ekipa na startu Mundijala u Rusiji.

Francuskoj naciji ne treba mnogo da kritikuje selektora Didijea Dešana, pa tako u susret utakmici protiv Perua u Jekaterinburgu (sjutra od 17 časova) priželjkuju i promjene u prvom timu.

Tako bi od starta u timu mogao da se nađeOlivije Žiru umjesto Usmana Dembelea, kao i Blez Matuidi, koji bi trebalo da zauzme mjesto Korentana Tolisoa u veznom redu.

"Neke stvari nisu bile dobre u prvom meču i svi to znamo. Ipak, ne vidim razlog zašto bismo sada pravili dramu. Bilo je najvažnije da protiv Australije pobijedimo, to smo i uradili", rekao je štoper "trikolora" Rafael Varan.

Peru je, s druge strane, na premijeri ostavio odličan utisak koji nije ispratio rezultat. Poražen je od Danske sa 1:0, a promašio je i penal pored nekoliko stpostotnih šansi.

"Gledali smo meč Perua i Danske i iz njega može mnogo toga da se zaključi. Dobro znamo protiv koga igramo i da opuštanja ne smije da bude", istakao je Varan.

Dešan je želio da meč sa "kengurima" zaboravi.

"Taj duel je prošlost. Ne bi trebalo da pričamo o njemu. Mnogo je važniji Peru", diplomatski je rekao Dešan.

Peruanci se nadaju da će im se svi promašaji protiv Danaca vratiti protiv favorita u grupi C.

"Uradili smo mnogo, a na kraju izgubili. Taj meč je, ipak, pokazao da su nam mogućnosti velike", kaže lijevi bek Peruanac Migel Tauko.

Francuzima leže ekipe iz Južne Amerike, jer su posljednji put na mundijalima od njih poraženi još 1978. godine. Od tada su u sedam utakmica upisali tri pobjede i četiri remija.

Bonus video: