Od "pokojnika" do pukovnika: Spas je sada Stas, Če je Stanislav Če

Če kao Čerčesov, Če kao Čestitke svima!
1 komentar(a)
Stanislav Čerčesov, Foto: Sports.ru
Stanislav Čerčesov, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 20.06.2018. 18:27h

Prije samo deset dana Stanislav Čerčesov je bilo ime koje izaziva podsmijeh - "brkata neznalica", "promašaj"...tako su ruski fudbalski zaljubljenici pričali o selektoru Stanislavu Čerčesovu.

Povoda su imali dosta, Rusija je organizovala i olako gubila skupe utakmice sa najboljim svjetskim selekcijama u pripremi za domaći Mundijal, za koji nije morala igrati kvalifikacije.

"Zbornaja" je, međutim, prva selekcija koja je prošla grupu sa dvije pobjede i gol razlikom od 8:1. Sada isti ti "u nebo" dižu selektora diveći se njegovim taktičkim rješenjima, nemanju straha da prekomponuje ekipu i u prvu postavu ubaci igrače koje je zaboravljao u prethodnom periodu.

"Brkova" popularnost dostigla je neslućene visine u Rusiji... televizijski kanal Spas je privremeno preimenovao ime u Stas, dok je TV Če, postala Stanislav Če...

I u logotipu na ekranima te televizije su se pojavili brkovi!

"Brkovi su odvajkada bili izraz muškosti i hrabrosti, a Če je kanal za ambiciozne ljude koji idu naprijed i osvajaju vrhove. Naši fudbaleri i Čerčesov su pokazali "brkove" cijelom svijetu, ostvarivši istorijski rezultat a TV Če pokazuje brkove gledaocima u čast tako velikog događaja", kazala je Jelena Karpenko, generalna direktorica Če kanala.

"Ma, ovim mi podržavamo Stanislava Čerčesova i njegovu ekipu - Če kao Čerčesov, Če kao čestitke svima", komentarisao je direktor marketinga Andreej Oldenburger.

Bonus video: