Hrvatska se ne plaši Mesija, Rakitić: Pokazaćemo da smo među najboljima na svijetu

“Mesiju ćemo pokazati da je Hrvatska jedna od najboljih na svijetu. Leo, želim ti sve najbolje u životu, ali ne sjutra”, poručio mu je Ivan Rakitić
6 komentar(a)
rakitić, Foto: Reuters
rakitić, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 17:52h

Hrvatska i Argentina sjutra igraju jedan od derbija grupne faze Mundijala, a duel u Nižnjem Novogordu je još značajniji, nakon rezultata prve runde.

"Gaučosi" su remizirali sa Islandom (1:1), "vatreni" pobijedili Nigeriju (2:0).

Jasno je ko je pod pritiskom, za Argentinu je pobjeda imperativ.

Hrvati mirni i samouvjereni, neće biti impresionirani Mesijevim prisustvom na terenu. I zašto bi – Rakitić igra sa njim u Barseloni, Modrić i Kovačić su u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpulu, Perišić i Brozović u Interu.

“Mesiju ćemo pokazati da je Hrvatska jedna od najboljih na svijetu. Leo, želim ti sve najbolje u životu, ali ne sjutra”, poručio mu je Ivan Rakitić.

Mesi i njegova sposobnost da riješi i najkomplikovanije situacije neće poremetiti, ni promijeniti Hrvatsku, ali će Dalić koristiti bar dio “islandskog modela”

“Mesija ne možemo zaustaviti jedan na jedan, samo timski. Mesi nije Argentina, oni imaju fantastičan tim. Moramo da budemo kompaktni, slično kao i protiv Nigerije i jedino tako možemo da napravimo dobar rezultat. Kompaktnost i blok - to je recept za uspjeh'', rekao je Dalić, koji je na kraju poručio:

“Beskrajno vjerujem u moju reprezentaciju, moje povjerenje u igrače je beskonačno i za mene su oni najbolji na svijetu. Biće to utakmica u kojoj moramo uživati, ali i u kojoj moramo pokazati kvalitet i moć. Ako to pokažemo, onda smo sposobni za velike stvari''.

Bonus video: