"Ne mora da osvoji Mundijal da bi bio najbolji svih vremena"

"Mnogi fudbaleri koji su pisali istoriju fudbala nemaju titulu prvaka svijeta", kazao je Krespo.
70 pregleda 8 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 16:11h

Leu Mesiju ne treba titula svjetskog prvaka sa Argentinom da bi ga smatrali najboljim svih vremena, kazao je nekadašnji napadač "gaučosa" Ernan Krespo.

Mesi je promašio penal u remiju Argentine sa Islandom u prvom kolu (1:0) i pod velikim je pritiskom, baš kao i njegovi saigrači, sjutra u derbiju 2. kola grupe D sa Hrvatskom.

"Mnogi fudbaleri koji su pisali istoriju fudbala nemaju titulu prvaka svijeta", kazao je Krespo.

Igrajući za Barselonu, Mesi je osvojio 32 trofeja, a pet puta je dobio Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg svjetskog fudbalera.

"Mesi je fantastičan igrač i sjajan momak. Obovažavam da ga gledam. Zaslužuje da osvoji titulu prvaka svijeta sa Argentinom. Ako je osvoji, biće veliki igrač, najveći, ali i ako ne osvoji, biće jednako veliki", dodao je Krespo, bivši napadač Parme, Lacija, Milana, Intera, Čelsija...

"Koliko velikih igrača nisu bili svjetski prvaci? Krojf, Platini... Ima ih još".

Ernan Krespo je treći najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Argentine, nakon Mesija i Gabrijela Batistute.

"Mesi je jedan od najboljih u istoriji i ne treba mu titula prvaka svijeta da bi ga smatrali za takvog".

Krespo ima povjerenja i u selektora "Gaučosa" Horhea Sampaolija, koji je pod žestokim kritikama argentinske javnosti i medija.

"Sviđa mi se Sampaoli, ali on je tip menadžera kojima treba vrijeme. Kada bi vodio Argentinu na narednom Mundijalu mislim da bi to izgledalo mnogo bolje, ali takav je reprezentativni fudbal - Mundijal je kratak, a treba vam rezultat odmah", zaključio je Krespo.

Bonus video: