Hodžson želi da se prijateljski mečevi rješavaju penalima

"Možda u nekoj prijateljskoj utakmici, ako se ona završi neriješeno, treba predložiti protivniku: 'Hajde da je završimo izvođenjem penala'", rekao je Hodžson za televiziju Skaj sport
0 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.12.2012. 23:07h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da bi volio da izvođenje penala odlučuje pobjednika prijateljskih utakmica koje se završe neriješeno.

"Možda u nekoj prijateljskoj utakmici, ako se ona završi neriješeno, treba predložiti protivniku: 'Hajde da je završimo izvođenjem penala'", rekao je Hodžson za televiziju Skaj sport.

Engleska je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini ove godine eliminisana u četvrtfinala od Italije, upravo poslije izvođenja jedanaesteraca.

"Ima mnogo više relevantnosti kada jednu prijateljsku utakmicu završite izvođenjem penala pred brojnom publikom, nego da ih šutirate dan za danom na treninzima i gledate igrače kako ih prilično razdragani ubacuju u mrežu", kazao je Hodžson.

Engleska je trenutno druga na tabeli Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, sa dva boda manje od vodeće Crne Gore.

Bonus video: