Festival fudbala na Ostrvu

“Boksing dej” dijeli sezonu u Premijer ligi na pola. To je dan kada se podvlači crta, rade analize i planovi za drugi dio šampionata.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 10:33h

Božićni fudbal na Ostrvu - utakmice koje se igraju 26. decebra, za popularni “Boksing dej”, odavno imaju kultni status na Ostrvu.

Drugi dan Božića nekada je u Velikoj Britaniji bio namijenjen za lov na lisice i kupovinu poklona siromašnima, a u moderno doba za šoping, ragbi i fudbal. I to kakav fudbal - najbolji na svijetu!

“Boksing dej” dijeli sezonu u Premijer ligi na pola. To je dan kada se podvlači crta, rade analize i planovi za drugi dio šampionata.

Obično, to je dan velikih najava, optimističkih očekivanja...

"Najbolje od nas tek dolazi", kaže vezista Mančester sitija Jaja Ture, čiji tim ima četiri boda manje od gradskog rivala, Mančester junajteda.

Zgusnut program tokom božićnih i novogodišnjih praznika (redovna kola igraju se večeras, 29. decembra i 1. januara) daje veliku šansu, ali i krije zamke.

"Prvi smo i naša pozicija je generalno dobra. Ne bi valjalo da se opustimo za praznike", ističe Aleks Ferguson.

Njegov tim čeka Njukasl na “Old trafordu” i pokušaće da se iskupi za remi protiv Svonsija u Velsu prije četiri dana. Tradicija ide naruku “đavolima”, koji su dobili osam vezanih utakmica igranih za “Boksing dej”, a ukupno 17 od posljednjih 20 kola drugog dana Božića. Njukasl, s druge strane, već devet utakmica zaredom ne zna za pobjedu u gostima.

Siti ide na sjever, u Sanderlend, gdje će ekipa Roberta Manćinija pokušati da veže treću pobjedu.

"Moramo da budemo jako oprezni. Ovdje smo izgubili dvije utakmice zaredom, obje u posljednjem minitu. Zamislite: Obje u posljednjem minutu! Biće nam lakše ako uopšte ne budemo razmišljali o tome kako smo prolazili ovdje dvije godine", rekao je Manćini.

Sreća za Siti pa ovo gostovanje dolazi na “Boksing dej”. Jer, Sanderlend je dobio samo jedan od posljednjih osam mečeva koji su se igrali 26. decembra.

Nakon osmice protiv Aston Vile, osokoljeni Čelzi putuje u Norič. Tu će ekipa Rafe Benitesa pokušati da trijumfom napravi dodatni pritisak na mančesterske klubove.

"Želimo što prije da se vratimo u trku za titulu"; kazao je Benites.

Liverpul u večernjem terminu (20.45) gostuje Stouku, dok Totenhem igra na strani protiv Aston Vile.

Parovi: Everton - Vigan, Fulam - Sautempton, Mančester junajted - Njukasl, Norič - Čelzi, Kvins Park - Vest Bromvič, Reding - Svonsi, Sanderlend - Mančester siti, Aston Vila - Totenhem i Stouk - Liverpul.

Galerija

Bonus video: