Benitez: Najvažnije je da zadržimo ritam kao protiv Astn Vile

"Igrači su tokom meča bili puni samopouzdanja. Kretali su se odlično, stvarali šanse i sada je najvažnije da tim ostane u tom ritmu", rekao je 52-godišnji Benitez
0 komentar(a)
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.12.2012. 17:52h

Pobjeda od čak 8:0 protiv Aston Vile, povratila je raspoloženje u revove “plavaca”, a trener Čelzija Rafael Benitez izjavio je danas da ne gubi nadu da bi njegov tim mogao da osvoji i titulu u Premijer ligi.

"Igrači su tokom meča bili puni samopouzdanja. Kretali su se odlično, stvarali šanse i sada je najvažnije da tim ostane u tom ritmu", rekao je 52-godišnji Benitez, koji je prije dolaska u Čelzi 21. novembra skoro dvije godine bio bez angažmana.

Čelzi, koji u srijedu igra protiv Norviča, trenutno je treći na tabeli i zaostaje za vodećim Mančester Junajtedom 11 bodova.

Sa druge strane, trener Aston Vile Pol Lambert apelovao je danas na igrače da zaborave na debakl protiv Čelzija i usmjere energiju ka meču sa Totenhemom u srijedu.

Lambert je naglasio da se katastrofalni porazi liječe tako što se tim brzo usredsredi na sledeći cilj.

"Iskusio sam u svojoj igračkoj karijeri ovako teške trenutke i znam da je najvažnije što prije ih zaboraviti", rekao je 43. godišnji Lambert koji je sa Borusijom iz Dortmunda osvojio Ligu šampiona 1997.

On je istakao da igrači ne smiju da "žale nad svojom sudbinom".

"Dok sam igrao, nikada se u pobjedama nisam mnogo uznosio, ali se isto tako ni u porazima nisam osjećao poniženim", rekao je Lambert koji je za škotsku reprezentaciju igrao 40 puta.

Bonus video: